HMD lanceert midrange Nokia 7.1 met HDR-scherm

nokia 7.1

HMD Global voegt alweer een nieuwe smartphone toe aan zijn portfolio. De Nokia 7.1 krijgt een adviesprijs van 349 euro en brengt HDR-schermtechnologie naar het middensegment.

De Nokia 7.1 beschikt volledig volgens de trend van dit jaar over een 19:9-scherm met een notch bovenaan. De schermdiagonaal meet 5,84 inch en de resolutie telt 1.080 bij 2.280 pixels. Het is bovendien de eerste Nokia-telefoon met een HDR-scherm. HMD noemt de technologie ‘PureDisplay’ en biedt ondersteuning voor de HDR10-standaard met een hoger dynamisch contrast en helderheid.

Onder de motorkap zit een Snapdragon 636, 4 GB RAM en 64 GB uitbreidbare opslag. Er is ook een variant met 3 GB RAM en 32 GB, maar die komt bij ons niet op de markt. De batterij heeft een capaciteit van 3.060 mAh.

Achteraan zit een dubbele Zeiss-camera die een 12 MP-sensor met f/1.8-lens combineert met een 5 MP-sensor met f/2.4-lens. Vooraan zit een 8 megapixelcamera met f/2.0-lens. Achteraan vinden we ook een vingerafdruksensor terug en HMD voorziet nog altijd een 3,5 mm-aansluiting.

Android Enterprise

Net als alle andere smartphones in het portfolio van HMD draait de Nokia 7.1 op Android One. Nu nog op Oreo, maar een update naar Pie volgt in november. De belofte is dat je zeker twee jaar feature-updates ontvangt en drie jaar security-updates.

Nagenoeg het hele portfolio van HMD, van de Nokia 3.1 tot de Nokia 8 Sirocco behoort ook tot het ‘Android Enterprise Recommended’-aanbod. Dat betekent dat ze business-ready zijn, met snelle security-updates (binnen 90 dagen), en eenvoudig op schaal binnen een organisatie kunnen worden uitgerold (zero-touch enrollment).

Beschikbaarheid

De Nokia 7.1 heeft een aluminium frame met glazen achterkant en wordt geleverd in een blauwe of grijze variant. De smartphone kan onmiddellijk worden besteld aan een adviesprijs van 349 euro. De blauwe versie ligt vanaf midden oktober in de Belgische winkelrekken, de grijze variant volgt een maand later.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home