Tientallen toepassingen generatieve AI in Google-pijplijn

Er zouden momenteel minstens 21 nieuwe AI-toepassingen in ontwikkeling zijn bij Google DeepMind.

Volgens een bericht van NY Times werkt Google DeepMind aan enkele tientallen nieuwe AI-toepassingen. Bij die toepassingen zou zelfs een AI-functie zijn die, jawel, levensadvies geeft.

Teamwork makes the AI work

Eerder dit jaar smolt Google zijn twee voornaamste AI-onderzoeksfaciliteiten samen. Google Brain en DeepMind moeten vooral mooi samenwerken aan het ambitieuze project Gemini (wat ze ook doen), maar dat is niet het enige.

In totaal zou het uitgebreide team aan maar liefst 21 toepassingen werken. De Times kon een prompt bekijken voor de levensadviesfunctie, waaruit blijkt dat het systeem best complexe vragen van meerdere lijnen tekst kan verwerken. Google’s eigen ingenieurs zouden volgens de Times echter al wel hun zorgen hebben geuit over het eventuele effect van deze toepassing op gebruikers. De kans bestaat dus dat die functie niet wordt gelanceerd. Daarover heeft trouwens geen enkele van de projecten absolute zekerheid.

Bij die twintig andere AI-toepassingen zitten onder andere een functie om bijles te geven en een toepassing die gebruikers helpt om documenten voor specifieke planningen op te stellen (denk aan een budget opmaken). DeepMind zou ook werken aan een functie om ideeën te creëren, wat best creatief en vaag tegelijk klinkt.

lees ook

Google ontwikkelt AI-robot die afval kan opruimen

Opgeschaald

Om dit uitgebreide onderzoek te bolwerken is Google een partnerschap aangegaan met Scale AI Inc., vooral op gebied van ontwikkeling. Die start-up verkoopt tools waarmee andere bedrijven creatieve datasets om te trainen kunnen creëren en om LLM-modellen in hun software te integreren.

Scale AI zou zelfs al meerdere teams hebben samengesteld om Google van de nodige hulp te voorzien. In totaal zouden meer dan honderd experts, allemaal voorzien van doctoraten, in dienst van Google’s AI-projecten werken.

Google beperkt zich niet tot deze initiatieven wanneer het over AI gaat; onlangs lanceerde de tech-reus nog Project IDX, een nieuw ontwikkelaarsplatform voor kunstmatige intelligentie. Bovendien beschikt Google Assistant sinds begin deze maand ook al over generatieve AI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home