Google lanceert nieuw AI-ontwikkelaarsplatform

Google XXL

Om het ontwikkelen van apps te vereenvoudigen, stelt Google Project IDX voor. Dat is een nieuw ontwikkelaarsplatform dat werkt met kunstmatige intelligentie.

Nieuwe apps ontwikkelen, van idee tot en met een volwaardig product, is volgens Google een tijdrovend en complex proces. Dat wil de tech-reus nu vereenvoudigen met het AI-aangedreven Project IDX, een nieuw ontwikkelaarsplatform.

Opbouw

Het webgebaseerde platform is ontworpen voor de ontwikkeling van full-stack apps voor meerdere platformen. Project IDX is gebouwd op Google Cloud en op Code OSS. Het nieuwe platform kan bovendien rekenen op de AI van Codey, een model dat is getraind met code en op zijn beurt gebouwd op PaLM 2.

De basis van Project IDX is dat eraan kan worden gewerkt van eender waar en op elk toestel. Elke workspace heeft de mogelijkheden van een virtuele machine met Linux, met vrije toegang via de cloud.

Volle ontwikkeling

Je hoeft niet per se van nul te beginnen, je kan vanuit GitHub ook bestaande projecten importeren en verder werken waar je was gebleven. Voor een nieuwe app zijn er verschillende templates beschikbaar voor populaire frameworks als Angular of Vue en voor verschillende talen als JavaScript of Dart en binnenkort ook Python.

Project IDX beschikt ook over een ingebouwde preview-functie. Nu is dat enkel nog een webversie, maar er wordt gewerkt aan opties voor Android en iOS.

AI-model Codey helpt niet alleen om sneller betere code te schrijven, maar ook om ze te completeren. Bovendien beschikt het systeem over een chatbot die je opdrachten kan geven en vragen kan stellen, zoals bijvoorbeeld ‘Verklaar deze code’.

lees ook

Google test AI-tool die nieuwsartikels kan schrijven

App-gerond

Wanneer de app is afgewerkt en klaar om met de wereld te delen, kan je dat doen via Firebase Hosting. Met dit systeem kan je je app nogmaals in preview zien, die je bovendien kan delen. Het platform laat je je app uitrollen op een eenvoudige manier. In enkele clicks, volgens Google.

Dit project is nog helemaal nieuw en Google werkt aan een heel aantal aspecten om het platform nog te verbeteren. Wat het bedrijf nu deelt is nog maar een vroege versie van Project IDX. Ontwikkelaars kunnen zich inschrijven via de site om alles uit te proberen. Google vraagt aan ontwikkelaars dan ook om feedback.

De tech-gigant introduceert AI hoe langer hoe meer in verschillende nieuwe en bestaande projecten, net als veel grote namen in de sector. Recent kreeg Google Assistant een AI-boost en via DeepMind maakte het bedrijf ook al vorderingen op gebied van robotica en AI.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home