Nieuwste AI-project Google mogelijk dit najaar al gelanceerd

Google blockchain

Gemini, het ambitieuze AI-project bij Google, zou al zover in ontwikkeling staan dat een lancering nog voor het einde van dit jaar kan zijn.

Sinds de snoeiharde groei van ChatGPT heeft het AI-onderzoek bij Google en zijn verschillende teams een fikse boost gekregen. Vanuit Google Brain is chatbot Bard gelanceerd en DeepMind, sinds enkele jaren eigendom van Google, combineert AI zelfs met Robotica. Beide teams werden samengevoegd voor het gezamenlijke project Gemini, waarmee de wereld volgens Android Police nog dit jaar kennis kan maken.

In de sterren geschreven

We berichtten in juni al over Gemini, wanneer het project nog in volle ontwikkeling was. Intussen zat het nieuw samengesteld AI-gezin van Brain en DeepMind bij Google niet stil, Gemini werd en wordt nog steeds uitvoerig getraind op heel wat vlakken. Zelfs co-oprichter Sergey Brin werkt actief mee aan het project. Het is Google dus menes.

Het is niet de bedoeling om gewoon concurrentie te zijn voor OpenAI, maar om het veel beter te doen en veel verder te gaan met de mogelijkheden van AI. Gemini is niet alleen een large language model, maar moet ook contextuele AI-beelden genereren.

Daar houdt het niet op. Het model zou ook stroomdiagrammen moeten kunnen lezen en je de mogelijkheid geven om software met je stem te bedienen. Met de immense videovoorraad die Google in YouTube heeft, zou Gemini zelfs video(transcripten) in het trainingsmateriaal hebben. Wel allemaal binnen een legaal kader.

lees ook

Google lanceert nieuw AI-ontwikkelaarsplatform

Volgens de (anonieme) bron binnen het project, zal Gemini binnenkort producten als Google Docs aansturen en gaan ontwikkelaars moeten betalen voor toegang. Na de toepassing op verschillende producten komt er naar alle waarschijnlijkheid ook een app.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home