Google Assistant wordt versterkt met AI

google I/O 2023

Assistant, de virtuele assistent van Google die je ook met je stem kan bedienen, gaat je binnenkort van dienst zijn via generatieve AI.

In navolging van hun chatbot Bard,  gaat Google generatieve AI nu ook inzetten om hun virtuele helper Google Assistant te versterken. Dit gaat zowel hun eigen team, als gebruikers beïnvloeden.

Gelekt

Google Assistant (of Assistent) werd zeven jaar geleden gelanceerd en heeft honderden miljoenen maandelijkse gebruikers. Het nieuws van de grote verandering raakte bekend via een interne e-mail die terecht kwam op de redactie van de Amerikaanse nieuwssite Axios.

Momenteel werkt een deel van het Assistant-team al aan een mobiele versie van Assistant met generatieve AI, maar niet iedereen zal dat gaan doen. Google maakt in de mail ook bekend dat het een deel van de interne personeelsstructuur omgooit en dat betekent ook dat het bedrijf een aantal mensen in het team van Assistent laat gaan. Dat zou volgens Axios toch om enkele tientallen jobs gaan.

lees ook

Google legt Assistant het zwijgen op tijdens vergaderingen

Net als de het meerderheid van de tech-wereld blijft Google volop inzetten op kunstmatige intelligentie en er nieuwe toepassingen voor verzinnen. Via DeepMind is het bedrijf bijvoorbeeld ook bezig met AI te verwerken in robotica.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home