Google knipt in Assistant-functies 

google assistant

Google Assistant zal binnenkort heel wat functies armer zijn. Het bedrijf focuste zich op de feedback van gebruikers en wil de kwaliteit van de applicatie vergroten.  

Google deelde een lijst met minstens zeventien functies die geschrapt zullen worden uit Google Assistant, de spraakassistent van Google. De wijzigingen zouden een gevolg zijn van de feedback van gebruikers, alsook de focus die het bedrijf heeft op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de applicatie. Enkele maanden geleden werd nog een samensmelting aangekondigd van Bard en Google Assistant.  

Minstens 17 geschrapte functies

Uit de resem functies van Google Assistant zouden vanaf 26 januari zeventien functies verwijderd worden. Er is een lijst opgesteld met de geschrapte functies, al is deze nog niet volledig volgens Google. Enkele opvallende geschrapte functies zijn e-mail-, video- of audioberichten verzenden met je stem, het gebruik van App Launcher in de rijmodus en afspraken opnieuw plannen in Google Agenda met je stem. In de lijst wordt ook vermeld wat de functies nog steeds kunnen ondanks deze wijzigingen, en wat de alternatieve manieren zijn.   

lees ook

Google legt Assistant het zwijgen op tijdens vergaderingen

Naast de geschrapte functies, zal de Assistant ook anders worden weergegeven op je telefoon. Het welgekende microfoonpictogram in de Google-zoekbalk zal niet langer Assistant weergeven. Gebruikers kunnen de Assistant alleen activeren door ‘Hey Google’ uit te spreken, en de aan/uit-knop lang ingedrukt te houden.  

Google en AI

Hoewel Google al lange tijd liet uitschijnen dat het zich meer gaat focussen op AI, is het opvallend dat het nu zo hard snoeit in zijnAI-product. Nog niet zo lang geleden tijdens het Pixel-8 event in oktober 2023, kondigde het bedrijf nog de samensmelting aan van Bard en Google Assistant. 

lees ook

Google voegt Assistant en Bard samen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home