Google voegt Assistant en Bard samen

Google Assistant

Google kondigt een integratie van Bard aan in Assistant. Hierdoor krijgt de virtuele assistent in je smartphone meer generatieve AI-mogelijkheden die verder reiken dan je het weerbericht laten zien.

Het Made by Google-evenement gisterenavond mocht dan wel in het teken hebben gestaan van de nieuwe Pixel 8-smartphones, maar Google had uiteraard ook AI-nieuws te vertellen. Google Assistant krijgt na zeven jaar misschien wel zijn grootste update ooit. Google kondigde, in lijn met de geruchten, Assistant with Bard en daar moet je je exact bij voorstellen wat de naam zegt: Bard wordt geïntegreerd in de assistent op je smartphone.

lees ook

Google brengt Pixel 8 en Pixel 8 Pro naar België

De update is nodig om Google Assistant in het huidige tijdperk relevant te houden. Assistant mag in essentie dan wel artificiële intelligentie zijn, de mogelijkheden wat je ermee kan doen zijn zeer beperkt in vergelijking met ChatGPT en Bard. Je kan Google Assistant vragen om je het weer van vandaag te tonen, maar vraag het niet om op basis van dat weerbericht suggesties te maken voor je dagplanning. Dit wordt wel mogelijk door de toevoeging van Bard.

Assistant + Bard

Tijdens een demo laat Google een paar voorbeelden zien. Zo zal Google Assistant door je Gmail-inbox kunnen gaan en je een update geven over belangrijke mails. Dat is mogelijk omdat Bard sinds kort aan andere Google-applicaties kan, als je de bot daar toestemming toegeeft. De opgewaardeerde Google Assistant zal ook ‘kunnen meeluisteren via je microfoon en kunnen meekijken met je camera’, zei productmanager Sissie Hsiao tijdens de lancering. Dat klinkt wel een beetje griezelig.

Assistant met Bard zal spoedig beginnen uitrollen naar Android- en iOS-toestellen, al plakt Google daar nog geen deadline op. Het wil naar eigen zeggen eerst bij een beperkt publiek testen hoe mensen de nieuwe Assistant-versie zouden gebruiken alvorens het breder beschikbaar stellen. Google belooft dat die ook andere talen dan het Engels vaardig zal zijn. Bard is sinds juli ook te gebruiken in België, dus er zijn geen barrières om de virtuele assistent ook hier uit te rollen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home