Google legt Assistant het zwijgen op tijdens vergaderingen

google assistant

Neemt Google Assistant soms ongevraagd deel aan meetings? Google schakelt hotworddetectie standaard uit op Google Meet-hardware.

Google Assistant is geprogrammeerd om te reageren op hotwords die de virtuele assistent triggeren om in actie te schieten. Veelgebruikte commando’s zijn ‘Hey Google’ en ‘Ok Google’.

Door gebruik te maken van hotwords hoef je de Assistant niet telkens fysiek in te schakelen, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat Assistant zichzelf uitnodigt voor een gesprek.

lees ook

Google Meet maakt achtergrondeffecten veel aangenamer

Hey Google, niet storen a.u.b

Google heeft ingezien dat dit storend kan zijn tijdens vergaderingen en rolt een update uit om hotworddetectie standaard uit te schakelen. De update is beschikbaar voor alle Google Workspace-klanten die gebruik maken van gespecialiseerde Google Meet-hardware zoals de Series One-producten.

Na de update zal Assistant voortaan nog tot maximaal tien minuten voor de start van een vergadering in gang schieten door ‘Hey Google’ te zeggen. Met de juiste adminrechten zal je de hotword-detectie nog altijd wel kunnen in- en uitschakelen op een device.

Google zal de Assistant-schakelaar voor eindgebruikers daarentegen wel weghalen op de devices. Dat zorgt ervoor dat de hardware altijd in de juiste settings staat als de vergadering begint.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home