De Luxemburgse fintech SnapSwap heeft in samenwerking met Mastercard Everest gelanceerd. Het online platform biedt betaal- en kostenbeheer voor kmo’s en geeft hen de mogelijkheid om eenvoudig bedrijfskaarten aan werknemers te bezorgen.
Voor kmo’s met minder dan tien werknemers kan het een behoorlijke uitdaging vormen om bij de bank verschillende kredietkaarten te verkrijgen voor werknemers. Resultaat is het alom befaamde onkostenformulier dat elke werknemer moet invullen per maand of per kwartaal, met de nodige bonnetjes die hopelijk dan al niet verloren zijn gegaan.
SnapSwap wil die kmo’s nu helpen met Everest. Na een online registratie van je bedrijf en jezelf als zaakvoerder door middel van je identiteitskaart of paspoort kan je na twee minuten al aan de slag met vijf kredietkaarten in samenwerking met Mastercard.
Everest
Everest vraagt voor de dienst 20 euro excl. btw per maand. In ruil krijg je vijf kredietkaarten die je aan je werknemers kan verdelen. Vanaf de eerste minuut heb je al digitale kaarten tot je beschikking. Aan jou om te beslissen of je ook fysieke kredietkaarten wenst of dat de digitale varianten genoeg zijn. De onmiddellijke beschikbaarheid van de zakelijke digitale kaarten is een primeur in de Benelux. Elke extra kaart die je bestelt boven de vijf exemplaren, kost 5 euro excl. btw extra per maand.
In het abonnement zit ook een online betaal- en kostenbeheerplatform zodat de werkgever altijd een overzicht heeft wie wat heeft betaald en wat de limieten zijn per kaart. Elke uitgave kan je voorzien van een foto van het kassaticket als betaalbewijs om de boekhouding verder te vereenvoudigen. Kaarten kunnen handig worden geblokkeerd in Everest en je kan als bedrijf ook kiezen om kosten later terug te betalen tegen bepaalde voorwaarden.
Denis Kiselev, oprichter en CEO van SnapSwap. “Ons doel is om ondernemers en te helpen zich te concentreren op hun klanten en producten, terwijl de Everest-technologie zorgt voor de betalingen en het beheer van de uitgaven.” SnapSwap wil met de dienst 200.000 nieuwe klanten verwerven tegen 2021. Everest is vandaag enkel beschikbaar in Luxemburg, België en Nederland. In de toekomst plant Everest een verdere beschikbaarheid binnen Europa.
Tip: De vloek en zegen van PSD2: wat gebeurt er binnenkort met je geld?