D-Link lanceert mesh-router met focus op IoT-beveiliging

D-Link Exo routers

D-Link presenteert een nieuwe line-up mesh-routers met speciale aandacht voor IoT-beveiliging. Daarvoor werkt het samen met securityspecialist McAfee.

De D-Link Exo-routers zijn gebaseerd op de 802.11 ac-standaard en worden geleverd met vijf jaar bescherming van McAfee voor IoT-apparaten in je netwerk. De securityleverancier doet er daarnaast ook nog eens twee jaar antivirusbescherming via de cloud bovenop, voor elk mobiel toestel of pc dat met het netwerk verbinding maakt.

Daarnaast laten de routers toe om gebruikersprofielen aan te maken, met daaraan gekoppelde toestellen, en beperkingen per profiel op te leggen. Dat is interessant in een thuisomgeving om volwassenen, tieners en kinderen verschillende beperkingen op te leggen, maar kan ook in kleinere bedrijven worden gebruikt om de toegang tot het netwerk per werknemer te regelen.

Line-up

De Exo-lijn bestaat uit vijf routers en twee wifi-extenders. Die kunnen worden gecombineerd in één mesh-netwerk, dat je volledige huis of kantoorruimte op een slimme manier van wifi voorziet.

Bij de routers gaat het om de AC1300 (79,99 dollar), AC1750 (119,99 dollar), AC1900 (159,99 dollar), AC2600 (179,99 dollar) en AC3000 (199,99). De twee wifi-extenders zijn de AC1300 (79,99 dollar) en AC2000 (99,99 dollar). Het cijfer in de productnaam is telkens een aanduiding van de maximale (gecombineerde) snelheid.

De routers en extenders komen in de loop van Q2 2019 beschikbaar en worden aanvankelijk afzonderlijk verkocht. D-Link sluit evenwel niet uit dat er op termijn ook bundels worden aangeboden.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop de Consumer Electronics Show

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home