Cisco werkt samen met Nvidia voor meer AI-gedreven hybride oplossingen

Naast een aantal stevige upgrades voor zijn AI-systemen komt Cisco nu ook met een heus totaalpakket voor videoconferenties. Die totaalbeleving is deel van de Room-serie en heet Room Kit EQX.

Hybride werk is de laatste jaren door de gekende omstandigheden niet meer weg te denken uit heel wat sectoren. Deze relatief nieuwe manier van werken (toch voor veel bedrijven) gaat zo te zien ook niet meer weg. Mix dat met de populariteit en groei van AI en je krijgt een interessante cocktail. Cisco lust daar wel een slok van en versterkt de samenwerking met Nvidia voor nieuwe manieren van hybride werken, aangestuurd door AI.

Thuis op kantoor

We beginnen met twee cijfers die Cisco deelt. In het huidige professionele klimaat gaat er volgens het bedrijf in 98 procent van de meetings wel iemand zijn die deelneemt vanop afstand. Daartegenover staat echter dat amper 15 procent van de conferentieruimtes voldoende zijn uitgerust met videomateriaal, volgens de maker van videomateriaal.

Daarom stelt Cisco de Room Kit EQX en de uitbreiding van zijn Cinematic Meetings voor. Beiden zijn aangestuurd door de AI van Nvidia. De bedoeling is om werken op kantoor en thuiswerk naadloos aan elkaar te koppelen. De verschillende mogelijke opstellingen maken van de Room Kit EQX een flexibele oplossing voor elke conferentieruimte.

Iedereen in beeld

Er zijn al een aantal videosystemen van Cisco, maar de Room Kit EQX is het meest uitgebreide tot nu toe. De schermen kunnen aan de muur hangen of apart met een standaard worden opgesteld.

Het systeem beschikt over intelligente audio-, video- en cameracapaciteiten. Die moeten zorgen voor minder “afstand” tussen verschillende mensen in een call, ter plaatse en vanop afstand.

De slimme camerasystemen beschikken over meerdere lenzen en houdt iedereen in de ruimte altijd in beeld. Elke deelnemer wordt op dezelfde grootte in beeld gebracht en het systeem benadrukt automatisch de persoon die spreekt. Het systeem kiest automatisch de beste camerahoek.

Met de verbeterde Cinematic Meetings herkent de AI gezichtsuitdrukkingen en lichaamstaal. Je kan kiezen of je de deelnemers die samen zitten in één beeld wil of elk apart in een kader. Het systeem zal objecten of mensen die irrelevant zijn ook negeren voor focus. In feite is dit een virtuele producent zoals bij films, die alles visueel in goed banen leidt.

Room Kit EQX heeft ruimtelijke audio, waarbij de AI automatisch nodeloos geluid weg filtert. Het systeem is bovendien niet alleen geschikt voor Webex, maar ondersteunt ook Microsoft Teams. IT-teams kunnen alles regelen via het platform van Cisco Control Hub.

lees ook

Cisco trekt stekker uit Hyperflex en geeft touwtjes aan Nutanix

Cisco lanceerde intussen ook een set draadloze oortjes in samenwerking met Bang & Olufsen. Het bedrijf hoopt met deze nieuwigheden opnieuw op een positief kwartaal, zoals in Q2.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home