Cisco zet sterk kwartaal neer

Cisco

Cisco ziet zijn verkoopinkomsten uit software flink toenemen in het afgelopen kwartaal, maar ook de leveringsachterstand van hardwareproducten geraakt stilaan weggewerkt.

Netwerkspecialist Cisco heeft gisterenavond zijn financiële kwartaalresultaten neergelegd, waarmee Cisco nu al aan het fiscale jaar 2024 kan beginnen. Bij een nieuwjaarsfeest hoort champagne en daar was voor Cisco ook genoeg redenen toe. Cisco zag zijn kwartaalinkomsten met zestien procent stijgen naar 15,2 miljard dollar, voor het gehele fiscale jaar 2023 bedroeg de stijging elf procent tot 57 miljard.

Met name de inkomsten uit de softwareproducten en bijhorende abonnementsdiensten namen flink toe. 17 miljard dollar van de totale jaarinkomsten mochten toegeschreven worden aan software, twaalf meer procent dan in 2022. Abonnementsdiensten brachten 24,6 miljard binnen. Dat betekent dat het aandeel van de verkoop van hardware jaar op jaar slinkt.

Achterstand wegwerken

Maar ook voor de hardwareverkoop was er goed nieuws te melden. De coronapandemie zorgde voor veel problemen bij Cisco. De productie en leveringen van bestellingen liep een flinke achterstand op die Cisco tot vandaag nog aan het inhalen is. Niet-geleverde bestellingen betekenen niet alleen minder inkomsten uit hardware, klanten zullen ook de ondersteunende software niet aankopen.

Cisco verwacht dat het dit fiscale jaar weer volledig bij zal zijn wat leveringen betreft, als het kan dit kalenderjaar nog. Enkel de tak van meetingapparatuur bleek het minder goed te doen, met twaalf procent minder omzet hieruit. Cisco lijkt het in deze markt toch moeilijk te hebben om te wedijveren met Zoom en Microsoft, om maar enkele grote spelers te noemen.

lees ook

Cisco: ‘Wij gebruiken ook AI, kijk maar’

Het bedrijf geeft verder aan de trein van AI niet te willen missen. Niet alleen door zelf AI te verwerken in producten en diensten, maar ook door de juiste netwerkproducten op de markt te brengen. Cisco geeft in The Register toe de eerste golf gemist te hebben, maar wil nu de kans niet laten schieten om mee te surfen op de hype, zolang die nog mag duren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home