Broadcom lanceert Wifi 7-chips voor routers en telefoons

Broadcom

Broadcom omarmt Wifi 7 met de lancering van nieuwe chips voor routers en smartphones. Daarmee kunnen fabrikanten nu aan de slag gaan.

Broadcom lanceert drie nieuwe chips voor Wifi 7. Daarmee kunnen fabrikanten van netwerkapparatuur aan de slag om routers en toegangspunten te bouwen. Ook voor smartphonespecialisten is er een nieuwe chip.

Router, toegangspunt en telefoon

De BCM6765 is een chip op maat van routers voor thuisgebruik. BCM47722 is een variant voor toegangspunten. Beide chips delen heel wat specificaties. Zo ondersteunen ze allebei 320 MHz-verbindingen en multi-link, zoals je mag verwachten van een Wifi 7-chip. Die laatste technologie laat toestellen toe om over meerdere wifikanalen tegelijk te communiceren.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

De BCM47722 is speciaal ontwikkeld voor enterprise-toegangspunten en bevat daartoe verschillende extra functies. Zo heeft de chip ondersteuning voor Bluetooth Low Energy aan boord, net als Thread en Zigbee. Toekomstige hardware uitgerust met de chip zal zo ingebouwde ondersteuning hebben om bijvoorbeeld sensoren te verbinden, maar ook om toestellen te lokaliseren in een ruimte.

Tot slot is er de BCM4390. Die chip brengt Wifi 7-connectiviteit naar smartphones en tablets. Ook deze chip ondersteunt Bluetooth, Zigbee en Thread.

Wifi 7

Wifi 7 is de opvolger van Wifi 6, dat intussen alomtegenwoordig is in nieuwe toestellen en routers. Wifi 7 zal tot vier keer snellere overdracht van data ondersteunen: tot 46 Gbps. De standaard berust op drie frequentiebanden: 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz. Dez nieuwe chips vertegenwoordigen een vroege fase in de uitrol van de standaard. Verwacht pas vanaf volgend jaar een significante hoeveelheid toestellen die Wifi 7 effectief ondersteunen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home