Belgen op MWC: Linxs presenteert SD-WAN, IoT en Edge in een klein doosje

Op Mobile World Congress in Barcelona heeft België een apart paviljoen. Elke dag spreken we met interessante Belgische bedrijven. Nu is het de beurt aan Linxs dat SD-WAN, IoT en Edge in een compacte oplossing presenteert.

De cloud, big data, server infrastructuur, alles is beschikbaar om dynamisch te implementeren op de werkvloer, maar soms heb je een basis nodig om mee te starten. Start-up New Tinxs introduceert met Linxs een oplossing die SD-WAN combineert met IoT en Edge-computing.

De mobiele router heeft een 4G/LTE CAT 4-modem aan boord gekoppeld aan een dualband wifi ac-radio en bluetooth. Voorlopig is dat bluetooth 4.2, maar een nieuwe versie in de toekomst maakt gebruik van bluetooth 5.0. Een standaardmodel krijgt twee UTP-connectoren en USB, maar dat kan à la carte worden aangepast naar de wensen van de klant.

Het IoT-gedeelte wordt ingevuld door meer dan 10 verschillende sensoren zoals temperatuur, vochtigheid, licht, enz. Wie extra sensoren wil, kan die eraan koppelen over wifi, bluetooth of usb. Aan deze sensors hangt het Edge-computingverhaal. Door al die parameters on-site te verwerken, kan er sneller lokaal een analyse gebeuren waardoor je kan besparen op connectiviteit en cloudkosten. Linxs is het resultaat van een intense samenwerking tussen imec en New Tinxs.

Managed service

Gery Pollet, CEO bij New Tinxs: “Linxs wordt gepresenteerd als een ‘managed service’ aan enterprise-klanten. We mikken op een typische contractduur van 36 – 60 maanden. De dienst levert naast de Linxs hardware ook connectiviteit tot het Linxs Cloud Services-platform. De hardware kan op maat van de klant worden aangepast, bijvoorbeeld door meer UTP-aansluitingen te plaatsen of een RS-232-connectie.”

Linxs vandaag beschikbaar voor bedrijven, maar ook consumenten kunnen zich melden. Pollet ziet binnen de mifi-routermarkt en DIY-projecten (Raspberry Pi, Arduino) genoeg mogelijkheden. De adviesprijs van Linxs komt op 499 euro, maar tijdelijk kan je nog van 100 euro korting genieten tijdens de lancering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home