Asus StudioBook S zet numeriek klavier op het touchpad

Asus pakt op de Consumer Electronics Show in Las Vegas uit met de StudioBook S. Die past een 17 inchscherm in een 15 inchformaat. Om toch nog een numeriek klavier aan te bieden, werd het in het touchpad geïntegreerd.

“NumberPad lost het oude probleem op van het ontbreken van een numeriek toetsenblok op compacte laptops”, omschrijft Asus. “Tik op het NumberPad-pictogram in de rechterbovenhoek van het touchpad en er verschijnt een verlicht numeriek klavier.”

Ondanks zijn relatief compact ontwerp – de 17 inchlaptop pas in een tas voor 15 inchlaptops – is de StudioBook S een flink werkpaard, geschikt voor designers, architecten en andere grafische professionals.

Grafisch werkpaard

Het workstation kan worden geconfigureerd met een Intel Xeon E-2176M of Intel Core i7-8750H, een Nvidia Quadro P3200, maximaal 64 GB RAM en tot 4 TB PCIe SSD-opslag. Twee fans en vijf heatpipes houden de laptop koel, zonder dat het geluid 35 decibel overstijgt.

Het 16:10-schermpaneel heeft een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, is kleurgekalibreerd en Pantone-gevalideerd, en kan 97 procent van het DCI-P3-kleurenbereik weergeven. De dunne bezels zorgen voor een screen-to-body-ratio van 84 procent.

Aansluitingen

Het Asus-workstation ondersteunt Windows Hello voor biometrische verificatie via een ingebouwde vingerafdruksensor. Verder is er ook aan aansluitingen en poorten geen gebrek: 1x Thunderbolt 3 USB-C, 3x USB 3.1 gen 2 Type-A, HDMI 2.0, een SD-kaartlezer en een audiojack. Ethernet ontbreekt, maar Asus levert een USB-adapter in de doos.

Asus StudioBook S aansluitingen

De Asus StudioBook S (W700G3P) komt naar het einde van het eerste kwartaal op de markt. Een adviesprijs werd op moment van schrijven nog niet bekendgemaakt.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop de Consumer Electronics Show

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home