Asus lanceert eerste Chromebook met Intel Core Ultra aan boord

Geen geadverteerde AI-functie in ChromeOS dankzij de nieuwe chip, maar dat houdt Asus niet tegen om een Chromebook te lanceren met een Intel Core Ultra aan boord.

Met de lancering van de nieuwe Intel Core Ultra-chips vorige week lanceerden Acer, Asus, MSI, Samsung en Lenovo enkele nieuwe modellen. Telkens ging het om Windows 11-pc’s omdat die de nieuwe AI-capaciteiten van de Intel Core Ultra-chips optimaal kunnen gebruiken.

Vandaag toont Asus de eerste Chromebook die de nieuwste Intel-chip aan boord heeft. De Asus ExpertBook CX54 Chromebook Plus is een zakelijk model met een Chromebook Plus-label. Dit garandeert prestaties van een hoger niveau, gecertificeerd door Google.

De Asus ExpertBook CX54 krijgt een Intel Core Ultra 7 aan boord, 16 GB RAM en 512 GB opslag. Het 14 inchscherm (2.560 x 1.600 pixels) heeft een 16:10-verhouding, ondersteunt een helderheid tot 500 nits en heeft een 100 procent DCI-P3-kleurbereik.

De Chromebook is 17 mm dun en weegt 1,3 kg. De 8 MP-webcam kan de spreker volgen om die scherp in Full HD te centreren tijdens videocalls. De Asus ExpertBook CX54 is configureerbaar met Chrome Enterprise.

Aanwezige connecties op de Chromebook: 2x USB-C (Thunderbolt 4), 2x USB-A (USB 3.2), 1x HDMI (v2.1) en 1x MicroSD-kaartslot. Je kan tot drie externe 4K-schermen aansluiten. De vingerafdruksensor in de laptop wordt ondersteund door de Google Titan 2-veiligheidschip.

Het is voorlopig onduidelijk of en wanneer de Asus ExpertBook CX54 Chromebook Plus naar Europa en meer specifiek de Benelux komt. Een adviesprijs is ook nog niet bekend.

lees ook

Asus ExpertBook B9 OLED review: een goed ingevulde kilogram

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home