ARM-versie Microsoft Office 2019 klaar voor Apple M1-chip

Vader vergeet eigen zoon

MacBook Pro Office 2019

De Apple M1-chip in nieuwe Mac-toestellen vereist aangepaste ARM-software om de maximale prestaties eruit te halen. Microsoft vervoegt de lange rij aan ontwikkelaars die hun software klaarstoomt en lanceert vandaag officieel de ARM-versie van Office 2019 voor macOS Big Sur.

Sinds de lancering van de nieuwe MacBook Air, 13-inch MacBook Pro en Mac Mini met een Apple M1-chip aan boord heeft Microsoft een bètaversie van Office 2019 beschikbaar gesteld om te testen. Vandaag heeft Microsoft vertrouwen genoeg om de ARM-compatibele versie breed uit te rollen naar alle Mac-gebruikers die een toestel hebben met Apple M1-chip aan boord.

lees ook

Microsoft geeft prioriteit aan Apple met ARM-versie van Office

Het is opvallend dat Microsoft vanaf het begin Apple ondersteunt met een ARM-versie van Office 2019, terwijl het eigen Windows 10 op ARM nog steeds geen liefde heeft gekregen van Microsoft. Voorlopig heeft enkel de Edge Chromium internetbrowser en Microsoft Teams (in bèta) een ARM-versie voor Windows 10 op ARM op de Microsoft Surface Pro X.

Outlook ondersteunt voortaan iCloud

Voorlopig krijgen enkel de kernapplicaties van Office 2019 een ARM-versie: Outlook, Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Naast compatibiliteit met de Apple M1-chip heeft Microsoft alle toepassingen waaronder Word, Excel en Outlook aangepast aan het nieuwe design van macOS Big Sur.

MacOS Office 2019

Tot slot ondersteunt Microsoft voor het eerst iCloud-accounts in Outlook for Mac. Zo kan je de toepassing gebruiken om werk en persoonlijke e-mails te organiseren, contacten en kalenders. Deze functionaliteit wordt de komende weken uitgerold via een software update. De volledige lijst met verbeteringen kan je hier terugvinden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home