Apple Vision Pro loopt vertraging op

Apple Vision Pro

De kans lijkt klein dat de Apple Vision Pro over twee maanden al in de winkelrekken ligt. Apple heeft naar verluidt meer tijd nodig om het product te testen en zijn logistieke keten op orde te krijgen.

Apple stelde bij de aankondiging van de Vision Pro-headset januari 2024 voorop als initiële verkoopdatum, maar het lijkt er sterk op dat die deadline niet realistisch is. Dat meent Bloomberg-journalist en vriend aan huis in Cupertino Mark Gurman te weten. De mixed reality-headset zal ten vroegste pas vanaf maart te koop zijn.

Het nieuws is nog niet officieel bevestigd door Apple, maar het lijkt wel aannemelijk. Apple liet eerder al weten flink te snoeien in de productievolumes en de headset zal ook enkel exclusief op uitnodiging te koop zijn, rechtstreeks bij Apple. Gurman ziet twee mogelijke redenen voor het uitstel. Ten eerste wil Apple zeker zijn dat de headset werkt zoals die moet, maar ook de logistiek blijkt een complexe aangelegenheid te zijn. Werknemers moeten een opleiding volgen vooraleer ze het toestel mogen verkopen.  

Niet zomaar VR

De Vision Pro wordt vaak een VR-bril genoemd, maar het doel van Apple is om een mixed reality te creëren. Je zit dan niet opgesloten in een virtuele bubbel zoals bij klassieke VR-headsets: je ziet en voelt de buitenwereld nog steeds. Het zou bijvoorbeeld mogelijk moeten zijn om notities te nemen terwijl je de bril ophebt. De eerste meningen over de Vision Pro waren alvast positief.

lees ook

Apple Vision Pro maakt meteen indruk

De lanceringsdatum mag dan verlaat worden, de prijs blijft behouden. Bij lancering zal de Vision Pro een forse 3.500 dollar kosten. Geïnteresseerden hebben nu wel twee maanden meer om dat bedrag bij elkaar te sparen. Vind je dat toch wat veel, dan biedt de Meta Quest 3 een goedkoper alternatief om mixed reality te ontdekken. Ondanks de hype die deze twee toestellen rond de technologie opwekken, blijft de impact van VR en AR eerder klein.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home