Apple updatet iMac en iMac Pro met betere gpu’s en meer rekenkernen

Apple voorziet zijn 27 inch-iMac van een grote update. SSD’s zijn voortaan standaard, je krijgt meer grafische rekenkracht en de beschikbare cpu’s zijn krachtiger.

Zowel de 27 inch iMac als de iMac Pro krijgen een update. Apple verfrist de standaard 5K-iMac met SSD’s over de ganse lijn. Het instapmodel krijgt nu een 265 GB SSD mee, configureerbaar tot 8 TB. De fusion drive van de vorige editie verdwijnt. De grafische kracht wordt in de nieuwe editie voorzien door een Radeon Pro 5300 van AMD met 4 GB aan DDR6-geheugen. Wie meer nodig heeft, kan zijn systeem configureren met maximaal een AMD Radeon 5700 XT met 16 GB grafisch geheugen. De nieuwe grafische componenten zijn een broodnodige upgrade van de intussen wel erg verouderde Radeon 570X die tot nu toe als standaard diende.

Apple kiest verder voor cpu’s van Intels nieuwste generatie. Een 6 core Comet Lake Core i5-cpu met een basiskloksnelheid van 3,1 GHz is de standaard. De vanafprijs voor de nieuwe iMacs bedraagt 2.099 euro al komt daar naar goede gewoonte erg veel geld bij zodra je enkele bescheiden opties aanpast.

iMac Pro

Ook de iMac Pro krijgt een upgrade, al is die minder duidelijk en staat het toestel niet als ‘nieuw’ omschreven op de Apple-website. Dat komt omdat er onder de motorkap niet zoveel veranderd. De instapconfiguratie voor de iMac Pro is voortaan uitgerust met een 10 core Xeon W-cpu. De chip was eerder al beschikbaar maar als upgrade. Het 8 core-model verdwijnt nu en de 10 core-computer neemt de plaats in. De vanafprijs blijft ongewijzigd, zodat je iets meer rekenkracht krijgt voor de instapprijs van 5.499 euro.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home