Apple MacBook Pro 13 (2022): nieuwe chip in een oude verpakking

Apple brengt morgen zijn eerste product op de markt waarin de tweede versie van de eigen chip aanwezig is. De prestaties gaan er flink op vooruit, blijkt uit de eerste reviews van het toestel. Wie daar niets om geeft, heeft geen reden het toestel aan te schaffen.

Na het lezen van enkele reviews van de nieuwe Apple MacBook Pro 13 is de conclusie duidelijk: de prestaties verbeteren, maar verder is er niets veranderd.

Voor de duidelijkheid, we hebben het toestel niet zelf getest. We zijn genoodzaakt informatie te halen uit Engelstalige reviews van The Verge en TechChrunch doordat Apple zelf weigert samenwerkingen aan te gaan met journalisten in een land van onze grootte.  

Nieuwe chip

In het toestel aanwezig is de gloednieuwe M2-chip. Die chip werd nog maar aangekondigd tijdens de eigen ontwikkelaarsconferentie WWDC, dat eerder deze maand plaatsvond.

lees ook

Apple wil mogelijk dit jaar de M2-chip debuteren in vier nieuwe Macs

Een nieuwe chip lanceert het bedrijf om de prestaties te verbeteren. De M1-chip vond al vervolg in de M1 Pro, M1 Max en M1 Ultra. Nu geen ander superlatief nog in de hoofden van de naambedenkers te vinden was, gaat Apple over op de tweede versie van de chip. De chip zou op papier de maximale CPU-prestaties boosten tot 18 procent en de GPU-prestaties tot 35 procent. Dat blijkt in het echt te kloppen en voornamelijk ten opzichte van de MacBooks die door een Intel-chip worden aangedreven, zijn de verbeteringen de moeite waard.

Lichte aanpassingen

Wat voornamelijk naar boven komt uit de reviews is dat Apple echt de minste moeite heeft genomen om het toestel verder te vernieuwen. Kleine veranderingen werden gemaakt, zoals de mogelijkheid om 24GB opslagcapaciteit te krijgen, de ondersteuning van de speakers voor Spatial Audio, een verbeterde audiojack en een oplader die 6 watt meer uitstuurt.

Verder is letterlijk een lichte aanpassing gemaakt. Het toestel weegt namelijk nog 1,36 kilogram en is daarmee net iets lichter dan zijn voorganger.   

De nieuwe MacBook is verkrijgbaar vanaf 1.619 euro (incl. btw). Verwacht dus geen al te grote upgrade als je nu werk op een ouder MacBook-model. Alleen als de prestaties werkelijk verschil voor je maken, zal een aankoop te overwegen zijn. Al is het dan ook mogelijk nog te wachten tot de nieuwe MacBook Air beschikbaar komt, die voor 100 euro goedkoper en precies dezelfde specificaties wel een eens grondig onder handen werd genomen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home