Apple lost noodpatch voor iPhone, iPad en Watch na kritieke zero-day

iphone 12

De veiligheidsupdate is nu beschikbaar voor iPhones, iPads en Watches. Apple adviseert om die onmiddellijk te installeren omdat hackers de zero-day actief zouden misbruiken.

De veiligheidsupdate landt als iOS 14.4.2, iPadOS 14.4.2 en watchOS 7.3.3. Zelfs oudere iPhone-modellen tot iOS 12 krijgen een noodpatch onder versie 12.5.2, wat hoogst uitzonderlijk is en de ernst van de zero-day benadrukt. Dit omvat de iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air, iPad mini 2, iPad mini 3, and iPod touch (6de generatie). Apple laat weten dat de patch een fout mitigeert in WebKit, de browser-engine die Safari aanstuurt over alle Apple-toestellen.

Google Project Zero heeft de zero-day gevonden en gemeld aan Apple. Volgens het onderzoeksteam is de kans groot dat hackers vandaag al misbruik maken van het probleem. Het is niet duidelijk welke hackergroepen de zero-day misbruiken en of er al slachtoffers zijn gevallen.

Het spreekt voor zich dat je onmiddellijk je toestel moet updaten om problemen te voorkomen. Ga nu naar Instellingen, Algemeen en kies daar Software Update. Wie zijn Apple Watch wil updaten, doet dat via de Apple Watch-app op zijn of haar iPhone.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home