Apple lanceert eind 2022 standalone mixed reality-bril

virtual reality

We weten al langer dat Apple aan een headset werkt die zowel VR- als AR-eigenschappen heeft. Dat deze er ook werkelijk gaat komen eind 2022, lijkt nu bevestigd door analist Ming-Chi Kuo. Verder deelt hij nog meer technische details van het toestel.

In een bericht aan enkele investeerders, deelt analist Ming-Chi Kuo volgens 9to5mac meer details over de mixed reality-headset van Apple. Hij geeft onder andere aan dat de bril in Q4 2022 op de markt zal komen.

Twee processoren

De headset zal uit twee processoren bestaan: eentje op Mac-level met dezelfde rekenkracht als de M1-chip en eentje die de input van verschillende sensoren verwerkt. Kuo geeft verder nog aan dat de headset minimum 6 tot 8 optische modules zal hebben om continu beeld te voorzien, én dat de bril gebruik maakt van twee 4K Sony micro-OLED-schermen.

Standalone-toestel

Dankzij al die rekenkracht, zal de headset waarschijnlijk een standalone-toestel zijn en dus niet verbonden met een iPhone of Mac. Ook gaat de bril een brede waaier aan applicaties ondersteunen. Het doel is namelijk om binnen 10 jaar tijd de iPhone overbodig te maken.

“Wanneer de headset enkel als een accessoire voor een Mac of iPhone wordt gepositioneerd, zal dat niet bevorderlijk zijn voor de groei van het product. Een toestel dat onafhankelijk te werk gaat, heeft namelijk een eigen ecosysteem en voorziet de meest complete en flexibele gebruikerservaring”, voegt Kuo er nog aan toe.

lees ook

Apple-CEO denkt dat AR de toekomst is

Wat de prijs van het toestel zal zijn is nog niet duidelijk, al vermoeden enkele rapporten dat deze zal variëren tussen 1.000 en 3.000 dollar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home