Apple kondigt nieuw ‘Time Flies’-event aan op 15 september

Apple event

Het is voorlopig onduidelijk wat de inhoud van het event zal zijn. De titel luidt ‘Time Flies’, wat mogelijk een nieuwe Apple Watch suggereert. De traditionele iPhone-lancering begin september is potentieel uitgesteld door COVID-19.

Het event vindt iets later plaats dan de gebruikelijke timing voor het grote najaarsevent van Apple. Omwille van COVID-19 is de kans groot dat bepaalde producten vertraging hebben opgelopen. In een recente meeting met investeerders bevestigde het bedrijf uit Cupertino nog dat er geen nieuwe iPhones in september worden geleverd. Eind maart liet Apple al weten dat de lancering van de nieuwe iPhone vertraging kon oplopen door de COVID-19-pandemie.

Apple werkt wel aan een volledig nieuwe line-up van hardware dit najaar waaronder een nieuwe Apple Watch, iPhones, iPad Air, kleinere HomePod en volgens geruchten ook een over-ear hoofdtelefoon.

Apple Watch en iPad Air?

Apples uitnodigingen zijn meestal cryptisch en bevatten weinig informatie over wat je mag verwachten. De titel verklapt alvast één nieuwe product, namelijk de Apple Watch Series 6. Door de focussen op die titel, is de kans groot dat het om een kleiner event gaat met focus op de smartwatch. Potentieel gaat Apple ook een opvolger aankondigen voor de goedkopere Apple Watch Series 3 dat vandaag nog steeds aan een verlaagde prijs in de winkel beschikbaar is.

In de tweet hierboven kan je zien dat het logo in AR bruikbaar is op een iOS-toestel met ARKit. Potentieel kan het ‘Time Flies’-event verder uitweiden over de AR-plannen die Apple heeft, in combinatie met een nieuwe iPad Air die al langer in de steigers staat. Nog zes dagen wachten tot het zover is.

Wie nieuwe iPhones verwacht of een update rond Macs met Apples eigen ARM-chip, zal vermoedelijk nog even moeten wachten.

Tip: ARM in laptops: maakt Apple meer kans dan Microsoft?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home