Apple kondigt MacBook Air met M3-chip aan

Apple kondigt twee MacBook Air-laptops met de nieuwste M3-chips aan. Die toestellen moeten uitblinken dankzij hun uitstekende batterijleven en de flink hogere prestaties vergeleken met eerdere MacBook Air-modellen.

Apple stopt zijn nieuwste zelf ontwikkelde CPU in twee nieuwe laptops. De 13 inch- en de 15 inch-MacBook Air krijgen allebei de M3-chip aan boord. Apple lanceerde de M3 vorig jaar al. Met de CPU bouwt de laptopboer verder op de expertise opgedaan met de ARM-gebaseerde M1 en M2. Beide chipfamilies werden erg goed onthaald, met dank aan hun efficiëntie, maar ook het snelle tempo waarmee Apple ontwikkelaars heeft overtuigd om het ARM-ecosysteem te ondersteunen.

Apple stelt dat z’n toestel 60 procent sneller is dan de generatie met M1-chip. De batterij zou bovendien tot achttien uur meegaan. Net als alle andere computerfabrikanten wil ook Apple zich opwerpen als de AI-specialist. De M3-chip zou van dit toestel de beste AI-laptop maken. Aangezien iedereen zijn AI-kwalificaties staaft met andere argumenten, denk je daarvan wat je wil.

Prijs en beschikbaarheid

De MacBook Air met M3 is in beide formaten leverbaar vanaf acht maart. De 13 inch-laptop kost 1.299 euro inclusief btw voor de basisversie. Voor dat geld krijg je een zeer bescheiden 8 GB RAM en de basis M3-CPU met acht rekenkernen, bijgestaan door acht GP-kernen. Je kan het toestel configureren met 16 GB RAM of 24 GB RAM voor respectievelijk 230 euro of 460 euro extra. Een iets straffere ingebouwde GPU voor de M3 (tien kernen) kost je 115 euro extra. De stevigst geconfigureerde MacBook Air van 13 inch met M3, met 2 TB opslag zal zo 2.679 euro kosten.

Apple volgt dezelfde prijsstrategie met de 15 inch-variant. Die heeft ietwat verrassend een aanzienlijk hogere instapprijs (1.599 euro), en kent gelijkaardige upgrademogelijkheden. Het prijsplafond bedraagt hier 2.979 euro inclusief btw. De toestellen worden geleverd met macOS Sonoma.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home