Nieuwe iPad Air krijgt Apple M1-chip en 5G-connectiviteit

iPad Air

De iPad Air krijgt een boost met de Apple M1-chip waarmee het even krachtig wordt als de iPad Pro-modellen. Naast wifi is 5G nu ook een configureerbare optie.

Nadat de iPad Pro vorig jaar de Apple M1-chip mocht verwelkomen als eerste tablet tablet, volgt nu de iPad Air. Beide modellen hebben dezelfde chip, maar niet de prijs. Het grootste verschil tussen de iPad Pro 11 en de iPad Air is het verschil in schermkwaliteit. Die eerste heeft een 120 Hz-scherm, terwijl de iPad Air het met een 60 Hz-variant moet doen.

Andere belangrijke vernieuwingen voor de iPad Air zijn 5G-connectiviteit, een USB-C-connectie die twee keer sneller is en een meer helder scherm (500 nits) en HDR-ondersteuning.

iPad Air

De webcam krijgt net als bij de iPad Pro een belangrijke update met Center Stage waarbij de 12 megapixelcamera je altijd centraal in beeld toont en volgt tijdens een videogesprek.

De iPad Air start vanaf 699 euro en is verkrijgbaar in 64 GB of 256 GB opslag. Er zijn vijf kleuren (paars, blauw, oranje, geel en grijs) en elk model kan je met wifi of 5G configureren. De tablets zijn vanaf 18 maart beschikbaar. Alle prijzen zijn inclusief btw.

Naast een nieuwe iPad Air kondigde Apple op zijn event ook een update aan van de iPhone SE met een A15 Bionic-chip en 5G-connectiviteit. De grote verrassing was zonder twijfel de lancering van de Mac Studio met daarin de krachtige nieuwe Apple M1 Ultra-chip.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home