Apple iPad Mini krijgt eindelijk langverwachte redesign en USB-C

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is daar de nieuwe iPad Mini. Het toestel heeft een 8,3 inch scherm, USB-C en een nieuw design in lijn met de iPad Pro line-up.

Apple blijft verrassen op zijn ‘iPhone’-event. Na de aankondiging van een nieuwe iPad is het nu de beurt aan de iPad Mini. Het toestel krijgt eindelijk een redesign en ziet er nu identiek uit aan de iPad Pro line-up met dunne schermranden en geen homeknop meer. Touch ID gebeurt voortaan op de aan-uitknop aan de zijkant van het toestel.

Het nieuwe 8,3 inchscherm heeft een hoge schermhelderheid van 500 cd/m² en ondersteunt True Tone, 60 Hz en een breed kleurbereik. De Apple Pencil is compatibel met de nieuwe compacte iPad Mini. De chip in de iPad Mini heeft een CPU die 40 procent sneller is dan zijn voorganger en een GPU die 80 procent sneller is.

Het nieuwe design betekent ook USB-C ten nadele van Lightning. Hiermee brengt Apple de iPad Mini in lijn met de iPad Pro en blijft enkel de traditionele iPad achter met Lightning, net als alle iPhone-modellen. Wie dat wenst, kan naast het wifimodel ook een 5G-optie kiezen. De tablet heeft stereospeakers wanneer je het toestel in landschapsmodus vasthoudt.

De camera vooraan heeft een 12 megapixel-sensor en een breedhoeklens, identiek aan die van de iPad Pro. Hiermee wordt je altijd optimaal centraal in beeld gebracht, of je nu stil staat of rondwandelt. Achteraan is er een nieuwe 12 megapixelcamera met een f/1.8 diafragma, smartHDR en 4K-video-ondersteuning.

De iPad Mini is beschikbaar in vier kleuren: grijs, roos, paars en ‘sterrenlicht’ (zandkleurig) De tablet start vanaf 559 euro voor de wifiversie met 64 GB opslag. Wie graag 5G wil, moet 729 euro op tafel leggen voor de 64 GB-versie. De upgrade naar 256 GB opslag kost 170 euro extra. Prijzen zijn allemaal inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home