Adobe voegt meer generatieve AI toe aan Illustrator en Photoshop

Adobe kondigt nieuwe AI-functies aan in Illustrator en Photoshop. Door middel van generatieve AI wil Adobe creatieve workflows versnellen en ontwerpers meer controle bieden.

Adobe introduceert bij Illustrator de Generative Shape Fill (bèta), waarmee ontwerpers gedetailleerde vectoren aan vormen kunnen toevoegen door tekstopdrachten in de Contextual Taskbar in te voeren. Deze functie wordt aangedreven door het nieuwe Firefly Vector Model (bèta).

Andere nieuwe functies zijn onder meer de Dimension Tool, Mockup (bèta), Text to Pattern (beta) en Style Reference. Deze tools helpen ontwerpers tijd te besparen en zich te concentreren op de creatieve aspecten van hun werk.

Photoshop updates

Photoshop krijgt ook nieuwe functies zoals de Selection Brush Tool en de Adjustment Brush Tool. Deze tools versnellen kernprocessen en maken repetitieve taken eenvoudiger. De Generate Image functie, aangedreven door Adobe Firefly Image 3 Model, helpt bij het genereren van ideeën en creaties direct in Photoshop.

Ashley Still, senior vice president van digital media bij Adobe, benadrukt dat de nieuwe innovaties in Illustrator en Photoshop zijn ontworpen om de productiviteit te maximaliseren en workflows te versnellen. “Dit stelt ontwerpers in staat om zich te richten op het creatieve proces en hun visie tot leven te brengen.”

Verbeterde productiviteit en precisie

De nieuwe tools zijn nuttig voor verschillende ontwerpdisciplines, van grafisch ontwerp tot mode en interieurontwerp. Ze versnellen tijdrovende workflows, waardoor ontwerpers meer tijd hebben om creatief te zijn.

Adobe Firefly en AI

Adobe Firefly ondersteunt de nieuwe generatieve AI-innovaties in Photoshop en Illustrator. Deze technologieën helpen ontwerpers gedetailleerde vectoren en aangepaste patronen te creëren met eenvoudige tekstopdrachten. Ook biedt Photoshop nieuwe manieren om ideeën te genereren en uit te werken, met verbeterde details en scherpte in grote afbeeldingsformaten.

Workflow versnellers

Innovaties zoals de Mockup tool in Illustrator maken het eenvoudiger om visuele prototypes van kunstwerken op objecten te creëren. De Dimension tool helpt bij het nauwkeurig plotten van afmetingen voor verpakkingsontwerpen en modepatronen. Met de Retype functie kunnen ontwerpers statische tekst omzetten naar bewerkbare tekst en de perfecte lettertypen vinden voor hun projecten.

De Contextual Taskbar in beide programma’s presenteert relevante volgende stappen in het ontwerpproces, wat de workflows versnelt. Photoshop introduceert ook verbeteringen in de Type Tool en de Contextual Taskbar voor efficiënter werken met vormen en objecten.

Beschikbaarheid

De nieuwste Firefly Vector Model (bèta) is nu beschikbaar in Adobe Illustrator, samen met andere innovaties zoals Mockup (beta), Dimension Tool en Retype. De nieuwe functies van Photoshop, waaronder de Selection Brush Tool en Generate Image, zijn nu beschikbaar in de desktop- en webapp van Photoshop.

De volledige lijst met nieuwe functies en meer details vind je hier terug.

Adobe benadrukte eerder al dat het zijn AI niet traint op werk van klanten. In een uitgebreide reactie brengt het in vijf punten de nieuwe voorwaarden naar voor om iedereen gerust te stellen. Eerder voegde Adobe nog AI-tools toe aan Lightroom, Premier Pro en Acrobat.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home