Adobe breidt Arcobat Reader-app uit met PDF-bewerking

adobe acrobat reader

Adobe heeft een aantal bewerkingsmogelijkheden toegevoegd aan de mobiele applicatie van Acrobat Reader voor iOS en Android. Abonnees van Acrobat Pro Document Cloud kunnen voortaan via de mobiele app PDF’s bewerken en met de Scan-app PDF’s maken van een document.

De bewerkingsmogelijkheden zijn onderdeel van een vernieuwing van Adobes app-portfolio voor smartphones, aldus Tech Republic.

De nieuwe functies stellen mobiele gebruikers van Acrobat Pro Document in staat om in een PDF de tekst, opmaak en lijsten te bewerken. Bovendien is het mogelijk om afbeeldingen toe te voegen, te vergroten, verkleinen en roteren. Een ideale oplossing als je op het laatste moment, bijvoorbeeld kort voor een presentatie, nog een afbeelding of stuk tekst wilt toevoegen of wijzigen.

Zoekfunctie

Ook is het mogelijk voortaan in de content van een PDF zelf te zoeken. Zonder dat je de bestandsnaam hoeft te onthouden, kunnen gebruikers voortaan met een simpele zoekterm tekstuele informatie in documenten opzoeken. Verder is het mogelijk om PDF’s te documenteren in de cloud, net als het gebruik van @mentions in een reactie. Bovendien heeft Adobe ook gecomprimeerde en met een wachtwoord beveiligde PDF-export ‘with one click’ toegevoegd.

Adobe Scan

Met Adobe Scan kan een document met behulp van de camera van een smartphone (of tablet) worden gescand en opgeslagen als PDF. De app maakt gebruik van optische tekenherkenning (OCR) om documenten te scannen, die via de app zijn gefotografeerd. Door een geautomatiseerde tool kunnen onvolkomenheden op het originele document, zoals vouwen, vlekken en foutieve penstrepen worden verwijderd. Dit is mogelijk door een beeldvormingsmethode , die doet denken aan Photoshop. Daarbij zijn er ook handmatige touch-up tools beschikbaar om hardnekkige imperfecties alsnog te verbeteren.

Bovendien voorkomt Adobe Scan het meeslepen van een mobiele scanner en is het handig voor onder meer het inscannen van visitekaartjes.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home