Acer lanceert nieuwe Chromebooks voor bedrijven

Acer Chrome Enterprise Chromebook 714

Acer heeft zes Chrome OS-apparaten onthuld, die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in bedrijven. De nieuwe toestellen zijn vanaf deze maand beschikbaar.

De fabrikant verzamelt de toestellen on der de noemer ‘Acer Chrome Enterprise’. “Deze Chrome Enterprise-apparaten zijn gebouwd voor de cloud en combineren de voordelen voor eindgebruikers van Chrome-apparaten met de zakelijke mogelijkheden van Chrome OS, waardoor IT-afdelingen hun cloudwerkers kunnen helpen om overal veilig en effectief te werken”, klinkt het in een persbericht.

Het huidige productportfolio voor ondernemingen vind je hier. De nieuwe toevoegingen zijn de volgende (beelden onderaan het artikel):

  • Acer Chromebook Enterprise 13 – combinatie van een 3:2 QHD-display met een volledig aluminium behuizing biedt groot gebruiksgemak en robuuste kwaliteit.
  • Acer Chromebook Enterprise Spin 13 – een 3:2 QHD-display in een converteerbare vorm met een ingebouwde, batterijloze pen voor een maximale gebruikerservaring.
  • Acer Chromebook Enterprise 714 – biedt een batterijduur van maximaal 12 productieve uren in een volledig metalen behuizing met smalle schermranden en een optionele vingerafdruklezer.
  • Acer Chromebook Enterprise 715 – de eerste met een apart numeriek toetsenbord voor cijferintensieve toepassingen.
  • Acer Chromebox Enterprise CXI3 – oplossing voor een vaste en kostenefficiënte werkplek. De compacte en slanke vormgeving past in elke werkomgeving en kan aan displays worden bevestigd met de optionele VESA-bevestigingskit.
  • Acer Chromebase Enterprise 24I2 – een alles-in-één apparaat dat ideaal is als videoconferentiesysteem of zelfbedieningstool in winkelpuien, in-store kiosken, hotellobby’s, supermarkten en andere bedrijven met klantgerichte scenario’s.

Beheer(s)baar

Acer benadrukt dat een Chrome Enterprise-vloot zich eenvoudig centraal laat beheren vanuit de cloudgebaseerde console van Google of een externe oplossing.

IT kan de toestellen eenvoudig vanop afstand uitschakelen of kortstondig instellen, zodat de gegevens van een gebruiker aan het einde van de sessie uit het apparaat worden verwijderd.

Er is ondersteuning voor integratie met Active Directory en SAML SSO-providers. Als beheerder kan je ook gebruiksscenario’s voor gedeelde apparaten inschakelen met beheerde gastsessies of kioskmodus.

Acer Chromebook 13 CB713
Acer Chromebook 13 CB713
Acer Chromebook Spin 13
Acer Chromebook Spin 13
Acer Chromebook 714
Acer Chromebook 714
Acer Chromebook 715
Acer Chromebook 715
Acer Chromebox Enterprise CXI3
Acer Chromebox Enterprise CXI3
Acer Chromebase Enterprise 24I2
Acer Chromebase Enterprise 24I2

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home