Acer lanceert Chrome OS-all-in-ones voor zakelijk gebruik

Acer introduceert met de Chromebase CA24I4 en de Chromebase for Meetings CA24V2 twee nieuwe all-in-one-computers die draaien op Chrome OS. Daarmee lanceert Acer een nicheproduct.

Aan Chromebooks is er een gebrek, maar all-in-one-toestellen die Chrome OS draaien, zijn een zeldzaamheid. Om dat gat in de markt op te vullen, lanceert Acer twee nieuwe toestellen. Zowel de Chromebase CA24I4 als de bijna identieke Chromebase for Meetings CA24V2 zijn gericht op de zakelijke markt.

Hotels en scholen

De Chromebase 24I4 is een vrij traditioneel ogende all in one, bedoeld als Chrome OS-computer binnen een bedrijfscontext. Het scherm heeft een optionele aanraakfunctionaliteit. Acer ziet het toestel gebruikt worden voor gewoon kantoorwerk, maar ook in winkels of hotellobby’s, bijvoorbeeld als self service-desk voor klanten.

De 24L4 heeft natuurlijk ook in het klaslokaal een plaatsje. Daar is Chrome OS in veel landen al een standaard, en ook bij ons lijkt de markt stilaan op gang te komen. De all-in-one krijgt optioneel een Intel Core-cpu van de achtste generatie mee (tot core i7), samen met tot 8 GB aan DDR4 RAM en een SSD tot 128 GB. Dat moet het toestel krachtig genoeg maken om ook meer uit de kluiten gewassen spreadsheets te openen. Heb je minder pk’s nodig, dan kan je opteren voor een Intel Celeron-model. Verder zijn de specificaties min of meer gelijk aan die van de Chromebase for Meetings.

Het Chromebase heeft verder een verstelbaar 24 inch IPS-scherm met 1.920 x 1.080 pixels en optionele aanraakfunctionaliteit. Wat poorten betreft tekenen USB 3.1 type C en USB 3.1 type A present, samen met HDMI, een RJ45-poort en een SD-kaartlezer. Videocalls worden verder ondersteund door een 5 MP-camera en een dubbele microfoon.

Prijs en beschikbaarheid

De toestellen komen naar ons land in Q2 van dit jaar. Adviesprijzen gaan van 599 euro voor het lichtste instapmodel tot 999 euro. Acer zal de CA24V2 bovendien ter beschikking stellen met verschillende accessoires zonder een speciale ‘for meetings’-bundel.

In de ‘for meetings’ variant krijgt de aio de noemer ‘Chromebase for meeting CA24v2’. De specificaties zijn vrijwel identiek aan de gewone Chromebase, al ligt de focus hier iets anders. Het toestel komt het best tot zijn recht in kleine vergaderruimtes of privé-kantoren. De Chromebase for Meetings moet het eenvoudig maken om een videogesprek op te starten met een klik op de knop. Gezien het besturingssysteem is het natuurlijk eenvoudig om via G Suite te werken en videocalls met Hangouts uit te voeren.

 

Gerelateerd: Chromebooks in België klaar voor exponentiële groei

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home