Acer lanceert krachtige ConceptD-laptop met 3D-scherm zonder bril

Acer ConceptD 7

De Acer ConceptD 7 SpatialLabs Edition is het toptoestel van de pc-fabrikant met een uniek scherm waar je 3D-beelden zonder bril kan bekijken. De focusgroep voor het toestel zijn CGI-designers, CAD-tekenaars en ontwikkelaars.

Het grote 15,6 inch 4K-scherm heeft een extra schermlaag om twee beelden tegelijk te tonen, één per oog. Dankzij een dubbele camera bovenaan het scherm wordt de positie van je gezicht (en je ogen) geanalyseerd om in nagenoeg elke houding een zuiver 3D-beeld te tonen.

Om die 3D-beelden te tonen, maakt Acer gebruik van SpatialLabs Model Viewer-software. Die ondersteunt de meeste 3D-bestandsformaten volgens Acer. De tool kan ook 2D-beelden omzetten naar 3D via ingebouwde artificiële intelligentie. Er zijn ook add-ons beschikbaar voor populaire software als Autodesk Fusion 360 en Zbrush. Het toestel is ISV-gecertificeerd.

Het 4K-scherm heeft een 100 procent kleurbereik binnen het AdobeRGB-spectrum. Volgens Acer zou elk toestel een DeltaE-kleurafwijking van minder dan twee hebben. Wat betreft prestaties is de Acer ConceptD 7 beschikbaar met maximaal een Intel Core i7, Nvidia GeForce RTX 3080, 64 GB RAM en 2 TB SSD-opslag. Aansluitingen rondom het toestel zijn onder andere 1x HDMI 2.1, 2x USB-C Thunderbolt 4, 1x ethernet, 1x SD-kaartslot en 1x DisplayPort 1.4.

De Acer ConceptD 7 SpatialLabs Edition is vanaf december beschikbaar en start vanaf 3.499 euro inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home