Acer Chromebook Spin 514 focust op bedrijven en scholen

Bedrijven betalen meer

Acer Chromebook Spin 514

De nieuwe Chromebook van Acer is het eerste model met een AMD Ryzen 3000 C-Series mobiele processor aan boord met AMD Radeon Graphics. De Acer Chromebook Spin 514 komt in twee smaken: standaard (voor scholen) en enterprise (met HDMI en business-apps).

Op CES 2021 heeft Acer zijn nieuwste Chromebook aan de wereld getoond. De Acer Chromebook Spin 514 heeft een Full HD aanraakscherm en wordt beschermd door Corning Gorilla Glass. Het toestel heeft een flexibel scharnier waarmee je het scherm 360 graden kan draaien tot een tablet. Op Chrome OS kan je vandaag Android-apps gebruiken, wat het aanraakscherm extra interessant maakt.

Acer Chromebook Spin 514

De Spin 514 is de eerste Chromebook van Acer met een nieuwe AMD Ryzen 3000 C-Series processor. De chip moet ruim voldoende prestaties leveren voor het lichtgewicht Chrome OS. Op de standaardversie kan je twee USB 3.0-poorten terugvinden, tweemaal USB-C, hoofdtelefoonaansluiting en microSD-kaartslot.

De enterprise-versie voegt daar een HDMI-poort aan toe om voor extra flexibiliteit in de vergaderruimte bij presentaties en andere opties zoals tot 16 GB DDR4 RAM. Acer levert voor de enterprise-versie verschillende ingebouwde zakelijke Chrome OS-toepassingen waaronder zero-touch enrollment.

Stevig chassis

Beide versies hebben een 14 inchscherm en doorstonden een aantal MIL-STD-testen (lees hier wat dat betekent) om de duurzaamheid van het toestel te benadrukken. Volgens Acer kan het toestel tot 60 kg druk weerstaan wanneer de laptops is dichtgeklapt. Het toestel is niet echt een lichtgewicht met 1,55 kg. De batterijduur bedraagt ongeveer 10 uur.

Acer Chromebook Spin 514

De standaard Acer Chromebook Spin 514 is vanaf maart beschikbaar en start vanaf 529 euro incl. btw. De enterprise-versie van de Spin 514 verschijnt op hetzelfde moment met een adviesprijs van 799 euro incl. btw voor de basisconfiguratie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home