Lancom voorziet nieuwe serie glasvezel gigabit-routers met Wifi 6 als optie

De Lancom 1800EF maakt een directe en indirecte verbinding met glasvezelaansluitingen (FTTH) mogelijk, terwijl het zustermodel ook Wifi 6 biedt.

De Lancom 1800EF beschikt over een geïntegreerde SFP-poort voor een directe aansluiting op een glasvezelaansluiting (FTTH) met behulp van een apart verkrijgbare SFP-module (GPON/AON). Daarnaast biedt deze variant de grootst mogelijke flexibiliteit voor aansluiting op externe modems via de aanwezige gigabit ethernetpoorten.

De dual-band WLAN-module (Wifi 6) van de Lancom 1800EFW zorgt voor een betrouwbare integratie van draadloze apparaten in het netwerk

Dankzij maximale bandbreedte en effectieve load balancing kunnen alle apparaten van de nieuwe gigabit router-serie tot vier internetverbindingen tegelijkertijd gebruiken. Door gebruik te maken van ‘Advanced Routing and Forwarding’ (ARF) met maximaal 16 geïsoleerde en onafhankelijk gerouteerde IP-contexten routeren zij alle IP-toepassingen efficiënt via één centrale router. Tegelijk blijven de verschillende communicatiekanalen veilig van elkaar gescheiden.

De vijf (optioneel uitbreidbaar tot 25) geïntegreerde IPSec VPN-kanalen bieden sterke encryptie voor de veilige verbinding van mobiele werkstations en de bescherming van interne bedrijfsdata. 

Per direct verkrijgbaar

In combinatie met de Lancom Management Cloud (LMC) bieden de SD-WAN gateways verschillende mogelijkheden voor het geautomatiseerd opzetten van veilige VPN-verbindingen (Auto-VPN) tussen vestigingen, inclusief netwerkvirtualisatie.

High Scalability VPN (HSVPN) en Advanced Mesh VPN zorgen voor schaalbaarheid en efficiëntie in scenario’s met veel vestigingen en toepassingen. Als er meerdere WAN-verbindingen beschikbaar zijn, werken deze bovendien automatisch in de actieve/actieve modus (Load Balancing) waarbij de totale beschikbare bandbreedte toeneemt.

De Lancom 1800EF is per direct verkrijgbaar voor 709 euro en de Lancom 1800EFW voor 949 euro. De 1G glasvezelmodule Lancom SFP-AON-1 is verkrijgbaar voor 119 euro, de GPON-variant Lancom SFP-GPON-1 voor 159 euro. Alle bovenstaande prijzen zijn exclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home