Western Digital test innovatieve 16 TB MAMR-HDD’s

harde schijf

Western Digital test een nieuwe generatie harde schijven, die gebaseerd is op een microwave assisted magnetic recording (MAMR)-technologie. De eerste MAMR-aangedreven schijf beschikt over een capaciteit van 16 TB met acht HDD-platters, aldus nieuwssite Anandtech.

Volgens de fabrikant is de 16 TB HDD gericht op nearline-applicaties. De harde schijf is bedoeld voor cloud-datacenters en bedrijven, die enorme opslagcapaciteit nodig hebben. De eerste HDD’s worden momenteel getest bij klanten, al is het niet duidelijk op welke schaal.

Western Digital heeft MAMR ondertussen onder de knie en plant de technologie nog vele generaties te gebruiken. Zo verwacht het eveneens dit jaar de eerste 18 TB HDD’s op de markt te brengen en staan +20 TB HDD’s met twee actuatoren op de planning vanaf 2020.

HAMR

Ook blijft de fabrikant naar eigen zeggen investeren in de ontwikkeling van een alternatieve technologie, gebaseerd op heat assisted magnetic recording (HAMR). Dat is een opmerkelijke stap, gezien Western Digital eerder beweerde dat HAMR te duur was om te implementeren. Naast dat het betrouwbaarheidsproblemen zou opleveren.

Sinds die uitspraak is de HAMR-technologie door meerdere bedrijven getest en zou concurrent Seagate de technologie nog dit jaar gebruiken in commerciële producten.

Gerelateerd: Seagate verscheept meer harde schijven, Western Digital meer capaciteit

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home