Western Digital lanceert Ultrastar Edge-servers voor afgelegen locaties

Western Digital springt op de Edge-trein met de lancering van een nieuw portfolio van Ultrastar-servers, gericht op gebruik op locatie.

Harde schijfspecialist Western Digital lanceert een nieuwe line-up van Ultrastar Edge-servers. WD mikt met de toestellen op cloudserviceproviders, telecombedrijven en systeemintegrators. De Ultrastar Edge-servers zijn relatief mobiel: je kan ze eenvoudig transporteren en implementeren in een variëteit aan omgevingen.

Twee modellen

Concreet lanceert WD twee nieuwe servermodellen: de klassieke Ultrastar Edge en de Ultrastar Edge MR. Die laatste is een robuuste variant. Het ding is stapelbaar en vlot verplaatsbaar, en is bedoeld voor gebruik in veeleisende omgevingen. Denk daarbij aan militaire doeleinden of gebruik door andere gespecialiseerde veldteams.

WD claimt dat de servers tegen de nodige schokken en trillingen kunnen en ook elektromagnetische storing mag geen probleem zijn. Het bedrijf staaft die beweringen met MIL-STD-certificaten. Een IP32-certificering moet tot slot water en vuil uit het chassis houden. De behuising zelf voldoet aan de FIPS 140-2 Level 2-standaard en is zo sabotagebestendig. Gebruikers moeten zo met een gerust hart gevoelige data op het toestel parkeren.

Specificaties

Alle Ultrastar Edge-servers zijn gebouwd rond de tweede generatie van Intel Xeon Scalable-processors. Dat betekent dat WD een generatie achter loopt, aangezien Intel vandaag al Xeon Scalable-chips van de derde generatie aanbiedt. Je kan de toestellen configureren tot en met 40 cores in een dual socket-model. Verder biedt WD een Nvidia T4-GPU en tot acht Ultrastart NVMe-SSD met tot 61 TB aan opslagruimte. Western Digital claimt dat die hardware-combinatie ideaal is voor data-analyse, deep learning, machine learning maar ook videoconversie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home