VMware schrapt plannen om Apple Mac Pro te ondersteunen

apple mac pro

VMware wijst naar COVID-19 en de omschakeling naar eigen ARM-chips van Apple om geen ondersteuning voor ESXi te bieden op de Apple Mac Pro.

In een blogpost wijst VMware erop dat het doorgaans niet reageert op vragen rond toekomstige hardware-compatibiliteit binnen het ESXi-platform, maar dat het eenmalig een uitzondering maakt voor de Apple Mac Pro. Sinds de release in 2019 is het de krachtigste machine die je bij Apple kan kopen. Er kwam volgens VMware wel wat vragen binnen om de workstation te certificeren voor het ESXi-platform, maar dat gaat niet gebeuren.

“We wijzen naar diverse uitdagingen door COVID-19 en de recente aankondiging van Apple in hun overgang naar eigen ARM-chips als de belangrijkste redenen om de certificering te schrappen”, aldus VMware. Dat neemt niet weg dat het zuur is voor organisaties die deze krachtige workstations willen inzetten.

Volgens The Register staat VMware wel ver in het draaien van ESXi en zijn Fusion desktop hypervisor op de nieuwe Apple-chips met een ARM-design. Aangezien Apple uiterlijk tegen eind volgend jaar alle Mac-toestellen wil overschakelen naar eigen chips ten nadele van x86-chips van Intel, kiest VMware voor het pad van de toekomst.

Wie toch Mac wil gebruiken, kan vandaag bij de 2018 Mac Mini of de 2013 Mac Pro terecht voor ESXi-ondersteuning. Beide zijn echter lang niet zo krachtig dan de meest recente Mac Pro. De AWS bare-metal Mac-as-a-Service dienst is dan mogelijk een beter alternatief.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home