AWS lanceert bare-metal Mac-as-a-Service

AWS

AWS gaat Macs aanbieden via zijn cloud. Voorlopig gaat het exclusief om Intel-toestellen maar ook instances met de Apple M1-chip staan op het programma.

AWS brengt bare-metal Apple-hardware naar zijn cloud. Klanten krijgen toegang tot Mac Mini’s met macOS 10.14 of 10.15. De computers hebben een Intel Core i7 hexacore-chip van de zesde generatie aan boord en komen met 32 GB aan RAM. De instances zijn toegankelijk via de EC2-console als dedicated hosts.

De instances krijgen de naam ‘mac1.metal en zijn exclusief compatibel met Elastic Block Storage. AWS voorziet 10 Gbps netwerkbandbreedte en 8.000 Mbps EBS-bandbreedte. Voorlopig beperkt AWS zich tot Intel-varianten, maar in de loop van volgend jaar moeten er ook M1-instances beschikbaar komen.

Doelgroep

Je kan de Macs gebruiken via SSH of VNC. AWS biedt je in essentie toegang tot een remote desktop-oplossing voor wie tijdelijk een Mac nodig heeft. De instances zijn helemaal geïntegreerd met het AWS-ecosysteem. Zo krijg je toegang tot alle gebruikelijke opties zoals de AWS Command Line Interface en de AWS Systems manager, en worden de Macs beveiligd achter de Nitro-beveiligingslaag.

lees ook

Apple lanceert langverwachte MacBooks met eigen ARM-chip

AWS zet het aanbod vooral in de markt voor ontwikkelaars voor Apple-besturingssystemen. Het is ook mogelijk om build- en renderfarms samen te stellen, al zal het in de meeste gevallen voordeliger zijn om voor een klassieke virtuele omgeving te gaan. Prijzen staan op het moment van dit schrijven nog niet online.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home