Ookla: Telenet levert snelste vast en mobiel internet in 2023

snelheid ookla speedtest

Ook wat betreft consistentie gaat Telenet met de pluimen lopen en levert het daar het beste mobiel internet in 2023.

In de nieuwste kwartaalresultaten van snelheidstester Ookla blijft Telenet aan kop wat betreft vast internet en Telenet/Base voor mobiel internet. Dat was over heel 2022 al het geval trouwens. Hieronder tonen we het verschil in internetsnelheid jaar op jaar in België wat betreft vast internet.

Hier kan je zien dat elke provider een stap voorwaarts heeft gezet. Proximus klimt het sterkste dankzij de uitrol van fiber in België met veel hogere internetsnelheden als gevolg.

Kijken we naar de consistentie van het vaste internet, hoe vaak deze snelheid wordt gehaald, dan zien we dat Telenet Voo moet voorlaten. Orange komt binnen op plaats drie, maar staat eigenlijk ook op één omdat het Voo overneemt. Het kreeg daarvoor vorige maand groen licht van Europa.

Wat betreft mobiel internet zijn Telenet/BASE en Proximus aan elkaar gewaagd. Die laatste maakt een flinke sprong voorwaarts vergeleken met vorig jaar. Orange is de enige die een stap achterwaarts maakt. Proximus en Orange gaan hun mobiele netwerkinfrastructuur delen om een snellere 5G-uitrol te realiseren. Misschien is dat de sleutel tot een performanter cijfer in de toekomst.

De consistentie van het mobiele internet in België is bijzonder hoog. Opvallend is dat enkel Telenet een stap voorwaarts zet en de kaap van 90 procent rondt. Proximus en Orange boeten allebei een klein beetje in.

Kijken we naar het nationale gemiddelde van België, daar scoren we 54,45 Mbps op mobiel internet en 88,30 Mbps op vast internet. Hiermee staan we wereldwijd respectievelijk op plaats 39 en 45. Je kan de top tien hieronder terugvinden.

Ookla speedtest wereldwijd
Bron: Ookla

lees ook

België demarreert in de 5G-race: van rode lantaarn naar geprezen koploper

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home