Synology lanceert UC3400 en SA3400D: opslagservers voor hoge beschikbaarheid

Synology lanceert de UC3400 en variant SA3400D. Die opslagservers zijn uitgerust met een dubbele controller op maat van bedrijven waarvoor downtime geen optie is.

Synology zet met de UC3400 en de SA3400D in op beschikbaarheid. De opslagservers zijn uitgerust met een dubbele controller en lenen zich daardoor voor bedrijfskritische opslag. De NAS-specialist richt zich met de rack-servers op kmo’s en grote bedrijven: niet het formaat van de onderneming, maar de aanwezigheid van kritische gegevens is de belangrijkste factor voor de overweging van de toestellen.

Beide servers hebben een maximale capaciteit van 576 TB wanneer ze volledig uitgerust zijn met harde schijven. Dat mogen voor dit toestel gelukkig harde schijven van Synology én van andere fabrikanten zijn. Synology klampt voor de SAN-server niet halsstarrig vast aan de compatibiliteitsbeperkingen die wel gelden voor sommige high end NAS-toestellen.

Synology bouwde de UC3400 moet het oog op virtualisatie. Het toestel biedt blokopslag via iSCSI en Fibre Chanel. Beschikbaarheid is zo goed als mogelijk gegarandeerd via de dubbele controller. In dit toestel hanteert Synology een active-active-configuratie voor onmiddellijke failover bij een probleem.

DSM 7

De SA3400D is een variant met een active-passive-architectuur. Het opzet van de server is gelijkaardig, maar bij een probleem zal deze server wel enkele minuten downtime ervaren alvorens alles opnieuw loopt. De SA3400D biedt wel NAS-functionaliteit via de DSM 7-software en is zo veelzijdiger dan de UC3400.

Hoewel de SA3400D duurder is dan de UC3400 (9.348,90 euro versus 8.358,90 euro, telkens excl. btw) zijn de specificaties erg gelijkaardig. Beide servers hebben een power supply die je kan hotswappen en ruimte voor 12 drives. Ze komen met 8 GB ECC DDR4-geheugen, uitbreidbaar tot 64 GB.

Oude CPU

De servers worden volgens de informatie van Synology aangedreven door een Intel Xeon D-1541, wat volgens ons een redelijk onbegrijpelijke keuze is aangezien die chip in 2015 lanceerde en end-of-life nadert. Synology geeft in een reactie aan dat de chip een weloverwogen keuze is. “Synology kiest gewoonlijk embedded-versies van serverprocessors uitgebreidere ondersteuning meekrijgen. Voor oplossingen die kritieke taken ondersteunen zoals opslag en back-up, blijven die processors een logische keuze wanneer ze binnen onze doelstelling voor prijs en prestatie vallen.”

De twee servers zijn per direct beschikbaar.

Dit stuk werd geüpdatet met de reactie van Synology.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home