Synology DSM 7.2 vanaf nu beschikbaar voor heel wat NAS-toestellen

Wie een NAS-systeem heeft dat niet ouder is dan 8 jaar, kan Synology DSM 7.2 nu downloaden en installeren.

Synology stelt DiskStation Manager 7.2 (DSM) voor alle NAS-toestellen DSx16 of ouder en RSxx16 of ouder. Je kan hier nagaan of jouw NAS in de lijst staat om zeker te zijn. Klik bij Versie besturingssysteem eerst wel op DSM 7.2-serie bovenaan om de nieuwste versie te zien. Staat die niet in de lijst, dan is jouw NAS-oplossing stilaan einde ondersteuning en ontvangt die geen grote updates meer.

DSM 7.2 introduceert tal van nieuwe functies. Zo kan je voortaan WriteOnce-mappen aan die vergrendeld zijn om wijzigingen of verwijderingen te voorkomen. Je kan zo’n mappen configureren voor een tijdelijke periode of permanent.

M.2 NVMe-opslag wordt nu in meer systemen ondersteund. Hiermee kan je een SSD-cache aanmaken of flexibel all-flash-volumes configureren voor snellere prestaties in virtuele machines. De functie is nu beschikbaar op de DS1621+, DS1821+, DS1621xs+ en DS1522+. Om een SSD ook niet te sterk te belasten, versnelt inline-zero-block-verwijdering de gegevensontdubbeling door de ontdubbelingstijden na het proces te verkorten.

lees ook

Synology biedt oudere versies van DSM niet langer aan

Adaptieve multifactorauthenticatie (MFA) kan je in DSM7.2 configureren om naar bevestiging te vragen wanneer iemand via een onbetrouwbare externe verbinding probeert in te loggen bij een DSM-beheerdersaccount. Uitgebreide ondersteuning voor SSO Server en SSO-clientprotocollen in DSM 7.2 maakt toegang met één account mogelijk, ongeacht welke provider wordt gebruikt.

De volledige lijst met nieuwe functies en verbeteringen binnen DSM 7.2 vind je hier terug.

Eerder deze maand lanceerde Synology voor het eerst twee AI-gestuurde camera’s in de Benelux. De belangrijkste troef hier is dat er voor deze camera’s geen Surveillance Station-apparaatlicenties gekocht moeten worden. Tegelijk zag ook de Synology DS423 het levenslicht als instapvriendelijke 4-bay NAS.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home