Synology lanceert DS423 als instapvriendelijke 4-bay NAS

Wie een NAS wil maar daar niet te veel budget voor kan vrijmaken, is bij de Synology DS423 aan het goede adres.

Binnen zijn budgetreeks lanceert Synology de DS423 NAS met een focus op kleine bedrijven. Gespreid over de vier HDD-slots ondersteunt de NAS tot 72 TB aan ruwe netwerkopslag. Synology focust met het product vooral op bedrijven die hun data willen consolideren binnen een gecentraliseerd platform.

Via de Synology DiskStation Manager (DSM), de gebruiksvriendelijk webinterface (en het OS) van de NAS laat toe om handig via applicaties je data te beheren.

Andere extra’s binnen DSM zijn de organisatie en bescherming van data, samenwerken over meerdere locaties en on-site videobewaking. Wie graag extra zekerheid wil, kan via Synology C2 een hybride cloud opzetten. Data wordt regelmatig lokaal gecachet over een of meerdere Synology NAS-toestellen.

De Synology DS423 ondersteunt ook Btrfs, een bestandssysteem om data te beschermen tegen corruptie en laat toe om terug te rollen naar een eerdere status bij technische problemen of een hack dankzij instant snapshots.

lees ook

Synology lanceert DiskStation DS423+ met Intelprocessor

Met de 2 GB DDR4 RAM aan boord en een Realtek RTD1619B CPU (4-core 1,7 GHz) merken we direct dat deze NAS puur focust op netwerkopslag. Wie ook virtualisatie nodig heeft, moet hoger in de line-up van het merk kijken naar alternatieven.

De Synology DS423 is vanaf nu beschikbaar. De fabrikant deelt geen officiële adviesprijs. Online prijzen starten vanaf 340 euro excl. btw bij de lancering.

Eerder deze week lanceerde Synology ook al twee AI-gestuurde camera’s in de Benelux. Meer daarover lees je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home