Synology lanceert budgetvriendelijke DS124 en DS224+

De Synology DS124 is het nieuwe instapmodel voor kmo’s terwijl de Synology DS224+ bedrijven meer opties biedt.

Synology lanceert de DS124 en de DS224+. In de fonkelnieuwe Synology DS124 is er ruimte voor één harde schijf, wat niet ideaal is als enige back-upmethode van je data. Je kan deze NAS wel inschakelen als edge-oplossing waarbij het hoofdkantoor alle data heeft (inclusief back-ups) en de DS124 die beschikbaar stelt in een een branchekantoor.

Ondanks de beperkte ruimte voor één harde schijf, krijg je wel alle functionaliteiten van het Synology Diskstation Manager (DSM) webportaal. Die bevat onder andere een veilige private cloudoptie en maakt het gemakkelijk om data veilig te delen. Data back-uppen naar de cloud (Dropbox, Google Drive, AWS of Synology C2) is ook altijd een optie.

Voor videobewaking kan de Synology DS124 evengoed dienen. De Synology Surveillance Station toepassing biedt compatibiliteit met 8.300 IP-camera’s of ONVIF-toestellen.

lees ook

Synology lanceert Plus-HDD’s voor NAS thuis en op kantoor

Het hart van de NAS is een Realtek RTD1619B, een ARM-chip (4-core 1,7 GHz) die wordt bijgestaan door 1 GB DDR4 RAM.

De Synology DS124 is vanaf vandaag verkrijgbaar en kost online gemiddeld 189 euro exclusief btw. De NAS wordt zonder harde schijven geleverd.

Synology DS224+

Naast een nieuw basismodel lanceert Synology ook een performantere versie van zijn 2-bay NAS onder de noemer DS224+. Hierin vind je een krachtigere Intel Celeron J4125 terug (4-core 2,0 GHz, model uit 2019) met 2 GB DDR4 RAM. Dit geheugen zit vast op het moederbord gesoldeerd, maar de fabrikant voorziet ook een extra DIMM-slot om maximaal 4 GB DDR4 RAM extra te installeren.

Achteraan zijn niet één maar twee 1 GbE-ethernetpoorten beschikbaar voor linkaggregatie of voor failover-ondersteuning. De Synology DS224+ focust ook op een lager verbruik met een maximum van 15 watt onder load.

De Synology DS224+ is vanaf vandaag verkrijgbaar en kost online gemiddeld 310 euro exclusief btw. De NAS wordt zonder harde schijven geleverd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home