Sophos lanceert nieuwe AP6 access points met wifi 6/6E

Sophos wifi

De Sophos AP6 Series aan biedt  ondersteuning voor de overgang naar hybride omgevingen met een nieuwe generatie cloud beheerde wifi 6/6E Access points.

De nieuwe Sophos AP6-modellen, waaronder de 420E, AP6 840, AP6 840E en de AP6 420X voor buitengebruik, zijn uitgerust met minimaal één ingebouwde 2,5 GBE interface voor snellere LAN-connectiviteit. In combinatie met de Sophos multi-Gigabit switches, die ook 2,5 GBE ondersteunen, kunnen bedrijven hogere snelheden in hun hele netwerk realiseren.

Voor extra prestaties bieden de AP6 420E en 840E apparaten, die wifi 6E ondersteunen, toegang tot de 6 GHz band. Dit is een nieuwere, minder drukke frequentieband die optimale prestaties levert voor de nieuwste apparaten.

Dit nieuwe aanbod is een aanvulling op Sophos’ secure access portfolio, dat ook Sophos Firewall en Sophos Switch omvat.

Sophos access points kunnen op afstand worden beheerd via het cloudgebaseerde Sophos Central platform. Daarnaast is er ook een on-premises interface beschikbaar voor beheerders die lokale instellingen willen beheren.

lees ook

Wifi 6 en Wifi 6E: wat is het en waar is de 802.11 naartoe?

Daniel Cole, Vice President Product Management bij Sophos. “Vele netwerken werken nog steeds met snelheden van 1 Gbps. Met de aanzienlijke prestatieverbeteringen van wifi 6 biedt de industrie een belangrijke kans om draadloze netwerkomgevingen te herzien en te moderniseren.”

De Sophos AP6-serie is nu beschikbaar via het netwerk van partners en Managed Service Providers (MSP’s) van Sophos. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home