Nieuwe uitdagingen in de verdediging tegen hackers en malware

Het is geen geheim dat de cybersecurity-industrie voortdurend onder druk staat door nieuwe en steeds geavanceerdere bedreigingen.

Het afgelopen jaar was bijzonder ingrijpend, met een oorlog tussen Rusland en Oekraïne die uitbrak als gevolg van de Russische invasie van haar buurland. Deze gebeurtenis heeft geleid tot een toename van het aantal ransomware-aanvallen, malware en desinformatiegroepen die zich hebben ingezet om de wereldopinie te beïnvloeden en het imago van Rusland te verbeteren.

Sophos heeft hierop gereageerd door haar initiatieven te versterken om zowel onze klanten als onszelf te beschermen. We hebben een meerjarig proces ingezet om de detectie van ransomware-gedrag en geautomatiseerde interventie te verbeteren, waardoor we de aanvallers steeds vaker kunnen saboteren voordat ze enige bedreigingen kunnen uitvoeren.

Vertrouwen

Tegelijkertijd is het vertrouwen in onze leveranciers nog nooit zo belangrijk geweest, gezien de aanvallen tegen de beveiligingsinfrastructuur door bedreigingsgroepen in zowel China als Rusland. Sophos gelooft dat leveranciers hun investeringen in beveiliging transparant moeten communiceren om dat vertrouwen te verdienen en te behouden, vooral als de leverancier actief is in de cybersecurity-industrie. Daarom heeft Sophos een Trust Center opgericht om inzicht te bieden in ons werk rondom adviezen en openbaarmakingen, ons beveiligings- en bug bounty-programma, en onze incidentanalyse- en responsplannen.

Op zoek naar meer inzichten in de huidige dreigingen? Download dan onderstaande whitepaper aangeboden door Sophos.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home