Veeam en Sophos gaan samenwerken rond bedrijfskritische back-ups

Veeam en Sophos integreren hun technologie om cyberdreigingen beter te detecteren, hierop te reageren en de getroffen gegevens snel te herstellen

Veeam gaat een strategisch partnerschap aan met Sophos, Het Veeam Data Platform integreert met Sophos Managed Detection and Response (MDR). Deze combinatie moet de beveiliging van bedrijfskritische back-ups verbeteren.

Het Veeam Data Platform monitort de omgeving van een organisatie om potentiële dreigingen in de productie-workloads van de back-up-omgeving van klanten te detecteren. Mocht er een dreiging worden geïdentificeerd, dan stuurt Veeam een waarschuwing naar Sophos MDR. Het beveiligingsteam bepaalt vervolgens of er een aanval zal plaatsvinden en onderneemt actie om de aanvaller te verstoren, in bedwang te houden en te elimineren.  

Dankzij de samenwerking willen beide fabrikanten bedrijven beter tegen ransomware beschermen en de responstijd op dreigingen verbeteren. Met hun tools willen ze interne dreigingen sneller identificeren en onbedoelde verwijderingen een halt toeroepen.

Ook de handhaving van compliance is een belangrijk onderdeel. De dataprotectie- en beveiligingsfuncties kunnen organisaties helpen te voldoen aan wettelijke compliance-vereisten, zoals AVG, HIPAA en andere regelgeving.

De Veeam Data Platform- en Sophos MDR-integratie zal naar verwachting later dit jaar beschikbaar zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home