Schneider Electric stopt PUE en andere duurzaamheidsparameters in eenvoudig dashboard

Schneider Electric pakt uit met een eenvoudig dashboard voor zijn DCIM-oplossingen. Daarmee kunnen organisaties met een druk op de knop PUE en andere parameters bestuderen, alsook rapporten genereren.

Schneider Electric stopt een nieuw gebruiksvriendelijke duurzaamheidscomponent in zijn EcoStruxure IT-Datacenter Infrastructure Management Tooling (DCIM). Daarmee kunnen IT-beheerders met een druk op de knop belangrijke duurzaamheidsparameters bekijken en opvolgen, zoals de PUE per serverkamer. Schneider stelt dat dergelijke gegevens verzamelen traditioneel een arbeidsintensieve klus is, maar dankzij data-analytics op basis van modellen en algoritmes krijg je nu in enkele seconden een handig overzicht te zien.

De introductie van de nieuwe capaciteiten in de EcpStruxure-oplossingen is een onderdeel van de DCIM 3.0-visie die Schneider achttien maanden geleden onthulde. Daarmee wil het bedrijf duurzaamheidsdoelstellingen ondersteunen. Concreet kijkt het bedrijf naar het Europese Energy Efficiency Directive (EED), dat heel concrete rapportage vereist van partijen met een grote IT-voetafdruk.

Belangrijke data, onmiddellijk zichtbaar

Schneider Electric demonstreert wat de nieuwe capaciteit precies inhoudt. Beheerders moeten in hun DCIM-software enkel aangeven in welke kamer bepaalde apparatuur staat. Vervolgens kunnen ze meteen parameters zoals de PUE (Power Usage Effectiveness), DCiE (Data Center Infrastructure Efficiency), totale energieverbruik en energieverbruik voor koeling raadplegen. Schneider houdt de cijfers per maand bij en toont grafieken waarbij beheerders snel maanden kunnen vergelijken over de jaren heen.

lees ook

Datacenters: van energieveelvraat naar positieve groene kracht?

Wat vroeger constant werk met veel expertise kostte, kan nu heel snel en accuraat. Verandert de apparatuur in een kamer, dan volstaat het om dat aan te geven en de cijfers worden automatisch aangepast. Schneider maakt alle nodige berekeningen op basis van de vele telemetrie van zijn apparatuur, net als een achterliggend model gebouwd aan de hand van jarenlang verzamelde data. Dat model maakt enkele veronderstellingen die in theorie heel nauwkeurig zijn, maar in de praktijk toch aangepast kunnen worden indien een gebruiker met de nodige expertise dat wil.

Magische rapportage

“De oplossing voelt bijna als magie”, zegt Bjarke Fenger, Head of Product Management DCIM. De eenvoud zal snel van pas komen nu Europa rapportage van DCIM-parameters gaat vereisen in het kader van de EED. Beheerders kunnen de data uit de EcoStruxure-omgeving daarom exporteren naar een PDF, maar ook naar een CSV-bestanden. Aan de slag gaan met de data in andere tools behoort ook tot de opties.

“We hebben hard gewerkt om deze oplossing te bouwen”, zegt Kevin Brown, SVP ExoStructure IT. Ons rapport dekt niet alle parameters af die nodig zijn voor de EED-rapportage, maar wel zo’n tachtig procent.” Hij wijst er verder nog op dat de tool rekening houdt met alle relevante IT-componenten, van het grote datacenter tot de kleinste serverkast aan de edge.

Beschikbaarheid

Schneider rolt de duurzaamheidsrapportage nog voor het einde van het eerste kwartaal uit naar EcoStruxure IT Expert. De functionaliteit zal inbegrepen zitten in het abonnement op die cloudoplossing. In Q2 komt de oplossing dan naar de EcoStruxure IT Advisor, die een geavanceerdere digital twin-oplossing biedt. Tot slot kunnen klanten van ExoStruxure IT Data Center Expert in het derde kwartaal van dit jaar aan de slag met de modelgedreven duurzaamheidsmonitoring.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home