Qualcomm lanceert superzuinige minimodem voor IoT-toestellen

Met de Qualcomm 212 LTE IoT Modem lanceert chipbouwer Qualcomm een erg kleine modem die IoT-toestellen op batterijen jaren van connectiviteit kan voorzien.

De Qualcomm 212 LTE IoT Modem meet 1 cm op 1 cm en is gemaakt voor kleine IoT-toestellen met een beperkt elektriciteitsbudget. Denk daarbij aan sensoren in landbouw, industrie of pakketverzending die niet aan het elektriciteitsnet zijn gekoppeld. De modem Vraagt 2,2 volt in gebruik, en minder dan één microampére in slaapstand.

De kleine chip haalt zijn rekenkracht van een design gebaseerd op de Arm Cortex M3. Het toestel ondersteunt het NB2-protocol, dat speciaal werd ontwikkeld voor IoT-communicatie. De modem zelf verbindt zoals de naam suggereert met het LTE-netwerk. Het ding kan overweg met RF-frequenties van 700 MHz tot 2,1 GHz wat wereldwijde roaming moet toelaten.

SDK

De IoT-modem is geschikt voor toestellen die slechts af en toe data verzenden. Dergelijke sensoren kunnen met zuinige hardware erg lang meegaan op een enkele batterijlading. Ook ziet Qualcomm zijn modem gebruikt worden in low power-omgevingen waar de sensor tien tot vijftien jaar lang moet presteren, zoals in het binnenwerk van gebouwen.

Qualcomm lanceert naast de hardware ook een SDK voor ontwikkelaars. Die moet softwarebouwers ondersteunen in de uitrol van hun eigen code op de ingebouwde processor. Qualcomm werkt aan bijkomende ondersteuning door de Microsoft Azure IoT SDK.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home