Proximus verhoogt internetsnelheid tot 10 Gbps met Ultra Fiber-aanbod

Proximus experimenteert met een internetsnelheid tot 10 Gbps. Het Ultra Fiber-aanbod zal voor een test naar 250 personen uitrollen. Vanaf februari 2023 lijkt het aanbod officieel te lanceren.

Een glasvezelaansluiting zorgt momenteel voor een downloadsnelheid van 1 Gbps. Proximus brengt nu een Ultra Fiber-aanbod uit dat promoot met snelheden tot 10 Gbps. Dat is niet de snelheid die je werkelijk mag verwachten. Het gaat om een formule waarin de downloadsnelheid naar 8,5 Gbps wordt opgevoerd en uploaden aan een snelheid van 1 Gbps gaat, zo staat in de voorwaarden van het nieuwe aanbod te lezen.

Proximus vergelijkt zelf wel hoeveel tijdswinst je uit behaalt met een upload- en downloadsnelheid van 10 Gbps. Een downloadsnelheid van 1 Gbps duurt één minuut en twintig seconden, terwijl dat met 10 Gbps nog 9,4 seconden in beslag zou nemen. Uploaden kan dan binnen één minuut en twintig seconden, terwijl dat met het andere glasvezelabonnement (100 Mbps) twaalf minuten langer in beslag neemt.

Bron: Proximus

“Ik ben erg trots om de aanstaande lancering van Ultra Fiber aan te kondigen – verreweg het snelste internet van het land”, plaatst Guillaume Boutin, CEO van Proximus, op LinkedIn.

Voorwaarden

Aan het aanbod zitten enkele voorwaarden verbonden. Zo moet de fiberaansluiting er bijvoorbeeld liggen. Voor de zomer gaf de telecomoperator nog de stand van zaken over zijn fiber to the home-project. Eén miljoen gebouwen waren op dat moment aansluitbaar op glasvezel. De ambitie is nu om tegen 2032 de uitrol voor 95 procent voltooid te hebben. Leuven en de naburige gemeenten staan als volgende op de planning, waar Proximus tegen 2024 70.000 woningen en bedrijven van glasvezel wilt voorzien.

Bovendien zal het aanbod initieel slechts uitrollen naar 250 mensen uit vijf grote Belgische steden: Antwerpen, Brussel, Gent, Luik en Namen. Inwoners van deze steden kunnen zich vanaf nu hier inschrijven voor het aanbod. Om geselecteerd te worden helpt het bovendien om al een Flex Fiber-klant te zijn.

Om de hogere internetsnelheid te bekomen, worden verder enkele technische aspecten in rekening gebracht. Het gaat onder andere over het aantal wifi-boosters, die voor een hogere doorvoersnelheid sowieso beter vervangen worden door wifi-boosters +. Maar ook over de toegang tot een internetkabel vanaf de Internet Box +, die de oude internetmodem vervangt.

lees ook

Proximus herziet ambities: binnen tien jaar iedereen gigabit en bijna iedereen fiber

Vanaf februari?

In de voorwaarden vermeldt Proximus dat deelnemers het aanbod gratis kunnen uitproberen tot februari. Het lijkt er dus op dat inwoners van deze steden het Ultra Fiber-aanbod in huis kunnen halen vanaf februari 2023. De prijs zou neerkomen op dertig euro per maand.

Laatste update op 27/10/2022.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home