Nvidia introduceert het Base Command Platform in combinatie met enkele belangrijke samenwerkingen. Met die ingrediënten wil het bedrijf AI-hardware en meer specifiek de DGX SuperPod-systemen alom beschikbaar maken.
Nvidia brengt zijn Nvidia DGX SuperPod-infrastructuur naar de markt in een gehost abonnementsmodel. De technologische basis daarachter is het splinternieuwe Nvidia Base Command Platform. Dat is een cloudgebaseerde hub waarmee organisaties hun AI-projecten vlot doorheen de hele ontwikkelingspipeline kunnen gidsen.
Servicemodel
Nvidia ontwikkelde het Base Command Platform zelf voor intern gebruik en rolt het nu uit in een servicemodel in samenwerking met NetApp. Het platform laat klanten toe om op grote schaal met meerdere gebruikers en teams AI-workflows te combineren, zowel on-premises als in de cloud. Als onderdeel van de formule krijg je toepassing tot de Nvidia DGX SuperPod: een bescheiden supercomputer op maat van AI-workloads.
Het platform omvat een centrale beheerconsole van waaruit je de hele AI-ontwikkeling kan opvolgen. Via een grafische interface of API’s is het volgens Nvidia eenvoudig om systeembronnen te delen en prestaties te monitoren. Het platform is gemaakt voor de DGX-architectuur van Nvidia, en die is intern deelbaar tussen verschillende workloads en gebruikers.
Gehoste hardware
Zowel het platform als de bijhorende DGX SuperPod-hardware worden in eerste instantie gehost door Nvidia en NetApp en dat in Equinix-datacenters. Klanten kunnen een volledige SuperPod-configuratie huren maar ook een deel ervan. De aanpak moet de instaplat voor stevige AI-workloads drastisch verlagen. Voor het einde van het jaar wil Google het Base Command Platform ook via zijn Google Cloud Marketplace aanbieden. Over een gelijkaardige beschikbaarheid bij andere cloudproviders wil Nvidia voorlopig nog niets kwijt.
Nvidia wijst erop dat het aanbod een volwaardige service is, maar in de praktijk vooral relevant zal blijken voor organisaties die de capaciteiten van de DGX SuperPod willen testen. Wie langer dan enkele maanden gebruik wil maken van de hard- en software, is beter af met een capex-investering of een leasingplan voor de hardware op eigen naam.