NTT en Qualcomm delen kennis om AI in het 5G-ecosysteem te stoppen

private 5G in belgië

De samenwerking moet het 5G-ecosysteem stimuleren en de adoptie van private 5G op digitale apparaten versnellen.

NTT en Qualcomm geven de komende jaren prioriteit aan de ontwikkeling van 5G-apparatuur. Volgens beide partijen is het belangrijk om private 5G door bedrijven sterker te maken. Volgens schattingen van analistenbureau IDC bedraagt de markt van private 5G tegen 2026 meer dan 8 miljard dollar

‘De 5G-chipsets van Qualcomm Technologies zijn voorbereid op de wijdverspreide toepassing van AI-toepassingen aan de rand van het netwerk’, aldus NTT. Beide zullen samenwerken om toestellen te leveren die klaar zijn voor 5G.

Deze toestellen hebben ingebouwde AI-modellen om AI aan de rand van het netwerk te verbeteren via verschillende toepassingen zoals beeldherkenning. Denk daarbij aan mogelijkheden zoals voorwerpen tellen en objectkenmerken identificeren tot werknemers identificeren die veiligheidsmaskers of -helmen dragen (PBM’s).

Als onderdeel van NTT’s Edge as a Service-aanbod biedt NTT nu beheerdiensten aan voor Device as a Service. Hiermee kunnen klanten gemakkelijk 5G- en edge-apparaten gebruiken, upgraden en recycleren, het beheer van de levenscyclus van apparaten te vereenvoudigen en IT-onderhoud en -kosten te verlagen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home